Dossier

In de biotoop van

Tekst Van de redactie
Gepubliceerd op 13-12-2022 Gewijzigd op 02-05-2023
Elke maand verkent Didactief de biotoop van steeds een andere leraar. In dit dossier verzamelen we deze ervaringen.

                                                          2023

 

Mei

José Kenter-Spijk geeft les aan vluchtelingenkinderen: ‘Pas als kinderen zich veilig voelen, komen ze tot leren.’

 

 

 

April

Frank van Schaik is leraar Nederlands en lid van Extinction Rebellion. Met wisselend succes probeert hij milieubewustzijn in zijn lessen over te dragen.

 

 

 

Maart

Faalangst deed Santy Hulst besluiten te stoppen als profvoetballer. Hij besefte hoe belangrijk het is om kinderen zelfvertrouwen aan te leren en koos daarom voor het onderwijs.

 

 

 

Januari/februari

‘In het begin vinden ze het moeilijk, maar als ze het doorhebben, worden ze enthousiast.’ Voor Renee Witsenburg, informaticaleraar aan OSG West-Friesland in Hoorn, is dit de essentie van lesgeven.

 

 

 

                                                            2022

 

December

Zelfstandig opdrachten tot een goed einde brengen, daar draait het om in de lessen van Mario van Wetten. ‘Leerlingen moeten het zelf doen. Het maakt me niet uit hoe, the sky is the limit.’

 

 

 

November

Kinderen die niet meekomen zien opbloeien, schenkt haar grote vreugd. Daarom voelt Diny Klein-Korpershoek zich op haar plek in de klusklas op de School met de Bijbel in Nieuw Beijerland.

 

 

 

 

September

Mandy is ‘de moeder’ van acht jongeren, als onderwijsmentor van de mbo-groep op de langverblijf-afdeling van Rijks Justitiële Jeugdinrichting De Hunnerberg in Nijmegen. ‘Na de zomervakantie ben ik oprecht blij hen weer te zien.’

 

Deze artikelen verschenen in de rubriek In de biotoop van.

Click here to revoke the Cookie consent