Op 12 april was de feestelijke lancering van Gedrag in de school. Martine Baars en Helma Koomen vertelden waarom werken aan gedrag van leerlingen belangrijk is en hoe het boek je daarbij kan helpen. Jeroen Janssen en Martine Baars beantwoordden daarna jullie vragen in een Q&A.
Studenten van de KU Leuven laten in deze kennisclip zien hoe je met een laagdrempelige, wetenschappelijk onderbouwde schrijfoefening kunt werken aan gelijke kansen in je klas.
Het begrijpend leesniveau van Nederlandse leerlingen daalt hard. Wat kunnen we doen om het tij te keren? In dit webinar geven hoogleraar Eliane Segers (UT) en leerkracht en leesexpert Heleen Buhrs (Alan Turingschool) je inzichten uit wetenschap en praktijk.
Door de les heen praten, een brutale opmerking, een vliegtuigje door de klas: probleemgedrag kan lesgeven in het basisonderwijs ingewikkeld maken. Want hoe zorg je dat jullie relatie goed blijft, als je een leerling steeds moet corrigeren?
Kijk hier de lancering terug op de ResearchED-conferentie van 18 juni 2022. We leggen uit hoe we internationale wetenschappelijke artikelen over toetsen en beoordelen vertalen voor gebruik in de klas.
Het plan Ontwikkelkracht ontvangt 332 miljoen uit het Nationaal Groeifonds om het onderwijs evidence-informed te verbeteren. Wat kunnen scholen verwachten?
In een klas van 30 moeten leerlingen af en toe ook zelfstandig aan de slag kunnen. Maar hoe help je ze daarmee zonder dat ze verzuipen? Over zelfgereguleerd leren zijn veel misverstanden in omloop. Martine Baars, psycholoog aan de Erasmus Universiteit, legt in deze webinar heel helder uit wat er allemaal bij komt kijken.
En blijf op de hoogte van onderwijsnieuws en de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen!
Inschrijven