Nieuws

Agenda

Tekst Hannah Wolff
Gepubliceerd op 25-10-2017 Gewijzigd op 20-02-2020
Wat staat er allemaal te gebeuren dit schooljaar? Wij zetten het voor je op een rij! Workshops, lezingen, congressen, maar ook speciale dagen en weken. Handig gesorteerd per onderwerp. We werken de agenda wekelijks bij.

De agenda is opgedeeld in verschillende categorieën. Klik hieronder op een van de thema's om direct de evenementen in de betreffende categorie te bekijken. 

Sociaal-emotioneel

Didactiek en vakinhoud

Onderzoek en ontwikkeling

Tentoonstellingen en evenementen

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sociaal-emotioneel

 

Kinderen met bijzondere breinen

Prikkelverwerking, agressie en gedragscontrole, taalontwikkelingsstoornissen, licht verstandelijke beperking en hoogbegaafdheid. Op de derde editie van dit congres vertellen deskundigen in vijf lezingen over deze thema's. Hoe kunnen we met de verschillen tussen kinderen en hun breinen omgaan, thuis en op school? 

Datum: 19 maart 2020 
Locatie: de Jaarbeurs Utrecht 
Organisator: 11 congressen
Kosten: € 269 exl. BTW

 

VOO Congres 'School & Armoede'

In Nederland zitten 378.00 kinderen op school die opgroeien in armoede. Wat betekent het voor kinderen om in Nederland op school te zitten terwijl hun ouders geen geld hebben voor schoolreizen en traktaties? Houdt het onderwijs voldoende rekening met deze kinderen? Voor de VOO is het congres School en Armoede de start van een campagne om dit onderwerp structureel op de agenda te krijgen. 

Datum: zaterdag 28 maart 2020
Locatie: De bleek 13, Woerden
Organisator: Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO)
Kosten: € 99 per persoon, gratis voor leden. Programma en tickets: 7upmaxa.momice.events/

 

Eenzaamheid bij kinderen en jongeren

Drie tot tien procent van de jongeren voelt zich chronisch eenzaam. En een op de vijf jongeren heeft last van depressieve gevoelens. Op 16 april gaan sprekers uit de psychologie en verpleegkunde in op eenzaamheid, depressie, verslaving, zelfbeschadiging en suïcidaal gedrag bij kinderen en jongeren. 

Datum: donderdag 16 april 2020 
Locatie: bastion 73, Veenendaal
Organisator: 11 congressen
Kosten: Tot en met 29 februari € 239, daarna € 269. Inschrijven kan hier.

 

Congres Overvraging, stress en burn-out bij kinderen en tieners

Wanneer kinderen en tieners met meer druk te maken krijgen dan ze aankunnen, liggen overvraging, stress en burn-out op de loer. Maar wat kun je als hulpverlener of docent doen om deze problemen te voorkomen, tijdig te signaleren, door te verwijzen en / of te begeleiden of behandelen? Op het programma staan onder meer lezingen en workshops, over de impact van stress op schoolprestaties, de relatie tussen stress en probleemgedrag en omgaan met stress en burn-out bij kinderen met een autismespectrum stoornis

Datum: 18 juni 2020 
Locatie: Pullman Cocagne - Eindhoven 
Organisator: Euregionaal Congresburo
Kosten: € 270,- wanneer je je inschrijft vóór 01 maart 2020, daarna € 295,- Programma en tickets.

 

 

Didactiek en vakinhoud

 

OnderwijsArena

Michel van Ast, onder andere bekend van Kleppen open! begon samen met een aantal scholen OnderwijsArena: een landelijke onderwijsacademie met een groot aanbod, regionaal georganiseerd, met trainers die zelf nog dagelijks voor de klas staan. Dit schooljaar zijn alle themasessies voor iedereen gratis toegankelijk: 

Datum

4 maart 2020 van 14:30 tot 17:30, Oldenzaal

Digitaal toetsen

10 maart 2020 van 14:30 tot 17:30, Enschede

Zelfwerkzaamheid begeleiden

12 maart 2020 van 14:30 tot 17:30, Oldenzaal

Didactisch coachen

25 maart 2020 van 14:30 tot 17:30, Oldenzaal

Activerende didactiek

21 april 2020 van 14:30 tot 17:30, Enschede

Digitaal toetsen

 

Studiedag Holocausteducatie

Lesgeven over de Holocaust is ingewikkeld. Welke inhoud behandel je in je lessen, en hoe gaan jonge mensen om met dit onderwerp? Op deze studiedag in Herinneringscentrum Kamp Westerbork kun je verschillende presentaties, lezingen en workshops bijwonen. 

Datum: 5 maart 2020
Locatie: Herinneringscentrum Kamp Westerbork 
Organisator: Commissie Didactiek en Activiteiten van de VGN en Herinneringscentrum Kamp Westerbork
Kosten: geen

 

Conferentie: De ib’er in de schijnwerpers

Er zijn drie overkoepelende thema’s op het congres. Over elk van deze thema’s is een plenaire lezing van TED-talk sprekers en zijn er interactieve sessies. Over professionalisering spreekt Eva Naaijkens, Linda van den Bergh over positionering, en Dolf van Veen (Passend onderwijs) over partnerschap. In de deelsessies wordt onder meer aandacht besteed aan IKC’s, referentieniveaus en samenwerking met jeugdzorg. De conferentie vindt driemaal plaats, op locatie van de partners van LBBO

Datum: 6 maart 2020
Locatie: Universiteit Utrecht
Aanbieder: LBBO, i.s.m. Universiteit Utrecht
Kosten: Leden: € 160,-. Niet leden € 195,-.

 

Geschiedenisconferentie 'Allemaal ons eigen verhaal'

Wie bepaalt wat er in de canon komt? De politiek, het publiek debat of het onderwijs? Het is een van de vragen die de herziening van de canon oproept. Driestar onderwijsadvies organiseert op 24 maart een geschiedenisconferentie over de canon en historisch besef. De hoofdspreker is James Kennedy. Hij legt uit welke dilemma's komen kijken bij de herziening. Ook vindt er een paneldiscussie plaats en zijn er twee workshoprondes.

Datum: 24 maart 
Locatie: Gouda 
Organisator: Driestar onderwijsadvies
Kosten: € 50,- voor studenten € 25,-

 

Dag van de Duitse taal 2020

Ieder jaar vieren scholen, bedrijven en organisaties in Nederland de 'dag van de Duitse taal', een dag om het belang van de Duitse taal voor Nederland te onderstrepen. Het thema van dit jaar is 'moderne Duitstalige literatuur'. Verschillende scholen organiseren activiteiten in het teken van de Duitse taal, zoals het draaien van Duitse muziek of het koken van Duitse gerechten. De Actiegroep Duits ondersteunt hen hierbij en verstrekt gratis lesmateriaal.

Datum: 25 maart 2020
Organisator: Actiegroep Duits 

 

Bètatechniekdag 

Deze dag is bedoeld voor bètadocenten en toa's in het voortgezet onderwijs. Het thema is is 'nieuw gereedschap in de klas' en het accent ligt op de vakken natuurkunde, scheikunde, biologie en techniek in het vmbo en de onderbouw van havo/vwo. Er zijn meer dan veertig workshops en een informatiemarkt.

Datum: 26 maart 2020
Locatie: Bouw & Infrapark, Hardewijk 
Organisator: NVON
Kosten: NVON-leden: €160,- niet-leden €230,- studenten €30,-

 

Nationaal Congres Taal en Lezen

Het thema van dit congres is 'Taal om te verbinden'. De ochtendpresentatie wordt verzorgd door Jan Bransen, hoogleraar filosofie. In de middag geeft kinderboekenschrijver Vivian den Hollander een lezing. Daarnaast zijn er diverse workshops, met thema's als 'Begrijpend lezen en burgerschapsvorming' en 'Samenwerken met ouders bij het creëren van een rijke taalomgeving'. 

Datum:  1 april 2020
Locatie: Ambiance Houtrust te Hooglanderveen (Amersfoort-Noord/Vathorst)
Organisator: CPS
Kosten: € 367,-

 

Congres Lezen Centraal 

Een congres over de laatste trends in het denken over lezen en leesbevordering. Er zijn plenaire sessies en verschillende workshops, van onder andere Stichting de Schoolschrijver. In deelsessie 2 gaan deelnemers in gesprek met auteurs en illustratoren, zoals Robert Vuijsje, Gideon Samson en Nina Polak. De dagvoorzitter is schrijver Ӧzcan Akyol.

Datum: 1 april 2020
Locatie: Verkadefabriek in 's-Hertogenbosch 
Organisator: Stichting Lezen
Kosten: € 190,- studenten € 35,-.

 

Meertaligheid, diversiteit en culturele verschillen thuis en op school

Op dit middagsymposium wordt het meertalige kind vanuit verschillende perspectieven bekeken: wat betekent meertaligheid voor kinderen met taalontwikkelingsstoornissen, wat heeft het voor invloed op de sociaal-emotionele ontwikkeling? En waarom is het juist goed om met je ouders de thuistaal te spreken?

Datum: 2 april 2020
Locatie: Bildung.city Amsterdam
Organisator: Logacom & uitgeverij SWP
Kosten: Kosten € 145,-. Inschrijven en programma: 020420.logacom.nl/.
 

Congres Effectief Leren en Lesgeven

Op het congres Effectief lesgeven van onderwijskenners in op vragen als: Hoe haal je het beste uit je leerlingen? Welke les- en leerstrategieën zijn echt effectief en welke zijn een mythe? Wat kun je met executieve functies? Met Paul A. Kirschner, Jelle Jolles, Marcel van Herpen, Tim Surma, Anton Horeweg, Inge Verstraete, Hans Nieuwenstein, Kees Vernooy en vele anderen.

Datum: woensdag 8 april 2020
Locatie: De Reehorst, Ede
Organisator: EduCampus
Kosten: €349 exclusief BTW,-. Groepskorting vanaf 5 personen 5%, vanaf 10 personen 10%. Aanmelden kan hier.

 

Docentencongres Maatschappijvakken: 'Waar doe jij het voor?'

Sluiten maatschappijvakken op het vwo voldoende aan op universitaire opleidingen? Els van Rooij pleit in haar proefschrift voor meer diepgang en wetenschappelijk denken in de M-profielen. Op dit congres wordt een start gemaakt met het versterken van de maatschappijvakken. Docenten werken aan een concrete aanpak voor hun eigen onderwijs.

Datum: 21 april 2020 
Locatie: Universiteitsmuseum Groningen
Organisator: Rijksuniversiteit Groningen
Kosten: €50 

 

Kindcentrumcongres 

Een congres voor iedere professional die met kinderen werkt. Het programma bestaat uit lezingen en workshops over verschillende thema's, zoals meertaligheid in de klas, in-en doorstroom van kleuters en talenten ontwikkelen met Wetenschap & Techniek. Interessante sprekers zijn bijvoorbeeld prof.dr. Edith Hooge, voorzitter van de Onderwijsraad en dr. Roxanne Korthals, onderzoeker van de Staat van het Onderwijs, Inspectie van het Onderwijs. Ook wordt er een informatiemarkt georganiseerd waarop je kan kennismaken met nieuwe onderwijsproducten. 

Datum: 12 mei 2020
Locatie: Jaarbeurs Utrecht 
Organisator: Logacom BV
Kosten: €295, inclusief lunch, consumpties en congresmateriaal. Bij een vroege inschrijving krijg je korting, aanmelden kan hier 

 

Symposium: leren lezen in een doorlopende leerlijn 

Dit symposium wordt georganiseerd ter ere van het boek Technisch lezen in een doorlopende lijn van Marita Eskes, dat in mei verschijnt. Je kunt drie lezingen bijwonen. De hoofdlezing wordt verzorgd door Marita Eskes en er zijn twee gastsprekers: dr. Kees Vernooy en prof. dr. Aryan van der Leij. Zij praten je bij over wat echt werkt als het om leren lezen gaat. Alle deelnemers krijgen een exemplaar van het nieuwe boek mee naar huis. 

Datum: woensdag 13 mei 2020 
Locatie: Congrescentrum De Schakel, Nijkerk
Organisator: Pica Congressen en Expertis
Kosten: geen, je kunt je hier aanmelden.

 

Onderzoek en ontwikkeling

VRobotica

Op donderdag 5 maart organiseert Like2Share een congres over Virtual reality en robotica in het onderwijs, van po t/m hbo. De lezingen en workshops op het programma gaan over maatschappelijke ontwikkelingen die samenhangen met robotica, virtual en augmented reality, programmeren en kunstmatige intelligentie. 

Datum: donderdag 5 maart 2020
Locatie: regio Utrecht
Organisator: Like2Share
Kosten: € 345,- excl. BTW, zie: like2share.nl/aanmelden-robotica-vr-congres/.

 

NVON Lustrumcongres Leerkracht van nature

Het doel van dit congres is om meer inzicht te krijgen in het begrip duurzaamheid: hoe om te gaan met afval en energieverbruik, klimaatbewustheid, zorgvuldige omgang met de biodiversiteit. Keynotespeakers zijn Arjen Wals (Unesco hoogleraar duurzaamheidsdidactiek WU), Arnold Bregt (hoogleraar Geo-Information Science WU) en Jan-Willem Erisman (directeur Louis Bolk instituut). Voor bètadocenten en toa's vmbo, havo, vwo. 

Datum: zaterdag 14 maart 2020
Locatie: Wageningen Universiteit, FORUM gebouw
Organisator: NVON en Wageningen Universiteit
Kosten: NVON-leden: € 25. Niet-leden €75,-. Studenten gratis. Programma en tickets: nvon.nl/nvon-congres.


 

Conferentie Nederland Digitaal: Digitaal Talent Dag

Digitalisering brengt niet alleen kansen, maar ook uitdagingen met zich mee. Deze conferentie is voor de leraar, onderwijsontwikkelaar, schoolleider of bestuurder die betrokken is bij de vernieuwing van het onderwijs. Op het programma o.a. interviews met onderwijsministers Slob en Van Engelshoven, en deelsessies over digitale geletterdheid en inclusie en dynamiek in het onderwijs.

Datum: maandag 16 maart 2020
Locatie: het MartiniPlaza, Groningen
Organisator: Nederland Digitaal
Kosten: deelname is gratis, meld je aan via aanmelder.nl/cnd/subscribe.

 

Velon Congres 2020

Het thema van het jaarlijkse congres van lerarenopleiders is dit jaar Grensverleggend leraren opleiden. Vernieuwing van het onderwijs en het stelsel staat centraal.

Datum: 16 en 17 maart 2020
Locatie: De Harmonie en de Neushoorn in Leeuwarden
Organisator: Velon
Kosten: Velon-leden min. € 255,- tot max € 385,- bij inschrijving voor 13 januari, daarna €  285,- tot €  445,-; studenten € 100/195,-

 

Raising the future 

Hoe bereiden we onze leerlingen voor op de wereld van morgen? Wat hebben kinderen van nu nodig voor straks? Op dit congres staan denkers stil bij deze vragen. Sprekers op deze dag zijn onder andere Daan Roovers, denker des vaderlands en docent publieksfilosofie, en Philip Blomm, historicus, romanschrijver en journalist.

Datum: 19 maart 2020
Locatie: de Rijtuigenloods in Amersfoort 
Organisator: KINDwijzer 
Kosten: € 395,-

 

Conferentie 'Taal en wereldburgerschap in het basisonderwijs? Yes, ja bitte, oui!'

Een landelijke conferentie over internationalisering in het primair onderwijs en bedoeld voor scholen en leerkrachten die willen beginnen met wereldburgerschap, vvto of uitwisselen. De workshops gaan o.a. over meertaligheid, leerlijnen in het vreemdetalenonderwijs, en gepersonaliseerd leren.

Datum: Vrijdag 27 maart 2020
Locatie: De ReeHorst, Ede
Organisator: Nuffic
Kosten: netwerkleden vvto, tpo of bto € 125, niet-netwerkleden € 175, studenten € 110. Programma en tickets: nuffic.nl/agenda/conferentie-internationalisering-op-de-basisschool/.

 

AVS Schoolleiderscongres 

Een congres waar leidinggevenden elkaar ontmoeten en inspiratie kunnen opdoen. Dit jaar is het thema 'Kracht!' De openingsspreker is Charles Wood, expert op het gebied van onderwijsontwikkeling. Zijn openingssessie staat in het teken van kunstmatige intelligentie. Er zijn verschillende workhops, met titels als 'omgaan met dagelijkse complexiteit' en 'stop met onzin en doe wat de bedoeling is.' Er is veel ruimte om met andere schoolleiders ideeën uit te wisselen.

Datum: 20 maart 2020
Locatie: NBC Nieuwegein
Organisator: AVS
Kosten: Leden €235, niet-leden €570.

 

Programma Kansen(on)gelijkheid voor schoolleiders en adjuncten

Welke vaardigheden, kennis en houding hebben docenten nodig om hoge verwachtingen te stellen en alle leerlingen gelijke kansen te bieden? Onderzoek heeft aangetoond dat trends als differentiëren en personaliseren kansenongelijkheid in de hand werkt. We moeten dus op zoek naar alternatieven. In dit programma (vier sessies van een dag) komt de High Expectation Teacher aanpak van Rubie-Davies aan bod. Je doet nieuwe inzichten op over omgaan met verschillen en krijgt handvatten voor een plan van aanpak. Deelnemers krijgen een certificaat. 

Datum: startbijeenkomst 27 maart, vervolg op 8 mei en 3 juni 
Locatie: Westermarkt 2, Amsterdam
Organisator: Academia Business College
Kosten: € 2.850,00 inclusief toegang tot het congres Making Shift Happen op 25 november 2020. 

 

Annie M.G. Schmidtlezing 2020: Het land waar grote mensen wonen

Op woensdagavond 13 mei houdt Koos Meinderts de Annie M.G. Schmidtlezing 2020. In het Kinderboekenmuseum in Den Haag geeft hij zijn visie op actuele ontwikkelingen in de kinder- en jeugdliteratuur. Meinderts schrijft voor alle leeftijden, van prentenboeken tot romans voor volwassenen, van gedichten tot theater- en liedteksten. In 1992 won hij de Annie M.G. Schmidt-prijs. De lezing zal net als de vorige editie integraal te beluisteren zijn in een speciale editie van De Grote Vriendelijke Podcast.

Datum: woensdag 13 mei 2020 om 20:00
Locatie: Kinderboekenmuseum Den Haag
Organisator: Kinderboekenmuseum, i.s.m. Stichting IBBY-Nederland, Stichting Lezen en het Nederlands Letterenfonds
Kosten: € 10,- Zie: kinderboekenmuseum.nl/ontdek-en-beleef/evenementen/20124/annie-mg-schmidtlezing.

 

ORD 2020

De 50ste editie van de Onderwijs Research Dagen staat in het thema van interactie. Onderzoekers presenteren en bediscussiëren hun nieuwste projecten en bevindingen in onder andere brainstormsessie, lezingen en hackatons. 

Datum: 24 tot 26 juni 2020
Locatie: Universiteit Utrecht
Organisator: Universiteit Utrecht, De Hogeschool Utrecht en het Universitair Medisch Centrum Utrecht
Kosten: registratie is nog niet geopend, houd ord2020.nl/registratie/ in de gaten voor meer informatie.

 

10 jaar Making shift happen

hoe kunnen wij alle leerlingen zoveel mogelijk gelijke kansen bieden? Making Shift Happen 2020: Closing the Gap zoomt in op allerlei facetten van gelijke kansen, zoals het curriculum en leraarverwachtingen. Een deel van de sprekers is al bekend: Christine Rubie-Davies, David Didau, Herman van de Werfhorst en Martin Ringenaldus

Datum: 25 november 2020
Locatie: EYE Amsterdam
Organisator: Academica Business College
Kosten:  tot 1 maart vroegboekkorting: ticket docent € 300,- regulier € 400. Zie: academicabusiness.college/making-shift-happen/.

 

Tentoonstellingen en evenementen

 

Bevrijd, en toen… lezingenserie Helden & Schurken 2020

Voor de veertiende keer organiseert het Verzetsmuseum Amsterdam de serie Helden & Schurken. In 2020, in het kader van 75 jaar bevrijding, gaan de lezingen over de rechteloze periode vlak na de oorlog. De lezingen zijn op woensdag en duren anderhalf uur, van 15:30-17:00. 

Datum: 19 februari (Bewariërs) 18 maart (Afrekening met collaborateurs), 15 april (terugkeer uit de arbeidsinzet), 20 mei (Indonesië: Bersiap).
Locatie: Verzetsmuseum Amsterdam
Organisator: het Verzetsmuseum Amsterdam, Historisch Nieuwsblad, NIOD en de VPRO
Kosten: € 14,- regulier ticket. € 10,- met een museumkaart, voor studenten kosteloos. Zie: verzetsmuseum.org/museum/nl/bezoekersinfo/activiteiten/2020/helden-schurken-2020.

 

Nieuwe kernwaarden openbaar onderwijs

De nieuwe kernwaarden van het openbaar onderwijs zijn opgesteld en worden feestelijk gelanceerd op het congres Wat is jouw verhaal?!  Het congres is midden in de School!Week, de jaarlijkse campagneweek waarin het openbaar en algemeen toegankelijk onderwijs zich op de kaart zet. Op het programma o.a. Denker der Vaderlands Daan Roovers, filosoof Stine Jensen en Striptekenaar des Vaderlands Margreet de Heer.

Datum: 18 maart 2020
Locatie: Nederlands Openluchtmuseum, Arnhem
Organisator: Vos/ABB en VOO
Kosten: gratis, meld je aan vòòr 1 maart op openbaaronderwijs.nu/aanmeldformulier/.

 

Nationale studiedag alumnirelaties

De Nationale Studiedag Alumnirelaties zich op het mbo en hbo: hoe kunnen alumni bijdragen aan het curriculum, wat zijn de voordelen van het onderhouden van goed contact? Tijdens de studiedag zal de nadruk liggen op het opzetten van duurzaam alumnibeleid. Het programma opent met een keynote over de belangrijkste aspecten van alumnibeleid. Daarna kun je onder leiding van een “alumni-officier” een opzet voor een beleidsplan maken.

Datum: 19 maart 2020
Locatie: Metaal Kathedraal, Utrecht
Organisator: Like2Share
Kosten: € 345,- excl. btw, aanmelden kan hier

 

Mahler Festival

Het Concertgebouw in Amsterdam organiseert voor de derde keer het Mahler Festival, ter ere van de beroemde componist Gustav Mahler. Speciaal voor basisscholen lanceert Het Concertgebouw samen met 123ZING het gratis digitale lespakket Mahlers Digitale Klaslokaal.

Datum: 8 tot en met 17 mei 2020
Locatie: Concertgebouw en Mahler Paviljoen, Amsterdam
Organisator: Het Concertgebouw
Kosten: variërend, zie mahlerfestival.concertgebouw.nl/plan-uw-bezoek. Het lespakket is hier kosteloos beschikbaar.

 

Symposium Christelijk leraarschap 

Deze dag staat in het teken van het christelijk onderwijs. Er zijn verschillende lezingen en leraren gaan in groepen met elkaar in gesprek. 

Datum: 10 juni 2020
Locatie: Gouda
Organisator: Driestar Onderwijs
Kosten: de registratie is nog niet geopend, houd de website in de gaten.

 

Congres 'Omgaan met regels in de praktijk' 

In het onderwijs zijn massa's regels waar je rekening mee dient te houden. Hoe kun je je het beste hiertoe verhouden? En hoe neem je beslissingen in ingewikkelde situaties zonder dat je de juridische wetten overschrijdt?
Op dit congres zullen deskundigen met een juridische achtergrond én ervaring met onderwijsbegeleiding een aantal relevante casussen bespreken. Zij laten zien hoe je regels in je voordeel kunt gebruiken.

Datum: 11 juni 2020
Locatie: Jaarbeurs Utrecht 
Organisator: Euregionaal Congresburo
Kosten: € 270,00 ex. 21% BTW wanneer je je inschrijft vóór 1 maart 2020 (daarna € 295,00 ex. 21% BTW).

 

8e Landelijke IKC-dag

Op deze dag komen de kinderopvang en het onderwijs samen. In de ochtend zijn er verschillende deelsessies, 's middags kun je deelnemen aan masterclasses die een vernieuwende kijk geven op de samenwerking tussen kinderopvang en onderwijs. 

Datum: 18 september 2020
Locatie: Almere
Organisator: PO-Raad, Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang, Brancheorganisatie Kinderopvang, EtuConsult, Sociaal Werk Nederland en de VNG.
Kosten: Inschrijving start op woensdag 6 mei. 

 

Week tegen pesten 

De Week Tegen Pesten wordt ieder jaar in september georganiseerd. Doe net als duizenden andere scholen (po, vo, mbo) mee en maak aan het begin van het schooljaar een goede start met het werken aan een fijne en veilige school.

Datum: maandag 21 tot en met vrijdag 25 september 2020
Organisator: Stichting School & Veiligheid
Lesmateriaal: weektegenpesten.com/lesmateriaal-wees-een-held-met-elkaar/

 

 

Disclaimer: De redactie van Didactief is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor de (inhoud van) de activiteiten die in de agenda genoemd worden. Aan deze agenda kunnen geen rechten ontleend worden. Om in aanmerking te komen voor opname in de agenda, stuur uw data naar redactie@didactiefonline.nl.

Click here to revoke the Cookie consent