Nieuws

Agenda

Tekst Hannah Wolff
Gepubliceerd op 25-10-2017 Gewijzigd op 27-08-2020
Wat staat er allemaal te gebeuren dit schooljaar? Wij zetten het voor je op een rij! Workshops, lezingen, congressen, maar ook speciale dagen en weken. Handig gesorteerd per onderwerp. We werken de agenda wekelijks bij. * Door COVID-19 is het onzeker of onderstaande evenementen doorgaan. We houden je via deze pagina op de hoogte. 

De agenda is opgedeeld in verschillende categorieën. Klik hieronder op een van de thema's om direct de evenementen in de betreffende categorie te bekijken. 

Sociaal-emotioneel

Didactiek en vakinhoud

Onderzoek en ontwikkeling

Tentoonstellingen en evenementen

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sociaal-emotioneel

 

Jaarlijks congres Hoogbegaafheid 

De dag staat in het teken van 'de hoogbegaafde als geheel'. Dit jaar zal meer de diepte worden opgezocht dan in eerdere edities. Sprekers zijn onder andere Prof. Dr. Ir. Kathleen Venderickx (met een sessie over het opvoeden van hoogbegaafde kinderen), Prof. Dr. Tessa Kieboom (met een sessie over de hoogbegaafde leerling op de middelbare school) en Drs. Eleonoor van Gerven (sessie over emotieregulatie). Het congres zal in een exclusief voor deelnemers toegankelijke online leeromgeving plaatsvinden. Vanaf 10 uur op 29 oktober volgt een hele maand toegang tot de presentaties. Je kunt die maand zelf kiezen waar, wanneer en hoe vaak je de bijdragen wilt bestuderen. Na afloop ontvang je een bewijs van deelname.

Datum: 29 oktober 2020 
Organisator: Euregionaal Congresburo 
Kosten: € 295,00 ex. 21% BTW).

 

Didactiek en vakinhoud


Online Congresweek Toetsbeleid Voortgezet Onderwijs 

Noordhoff Academy organiseert in oktober een online congresreeks 'Implementatie formatief evalueren': hoe hoe benut je de positieve ervaringen van de COVID-19-periode? Het programma bestaat uit twee delen: de dag begint met een talkshow van spreker Minchenu Maduro en een lezing van Valentina Devid, ervaringsdeskundige op het gebied van formatief handelen. In het tweede deel kun je kiezen uit verschillende workshops, die verspreid over drie avonden worden gegeven. 

Data:  2, 6, 8, 13 oktober 2020
Locatie: online
Organisator: Noordhoff Academy
Kosten: €99 - €249 afhankelijk van pakketkeuze. Via deze link kun je je inschrijven.

 

Globe jubileumweek 2020 

GLOBE is een netwerk van scholen dat samen met wetenschappers onderzoek doet naar natuur en milieu. Dit jaar bestaat GLOBE 25 jaar en dat vieren ze met een jubileumweek vol online workshops voor docenten en Toa’s VO: ak, bi, na, sk, science, NLT, O&O.

Maandag: bodem
Dinsdag: water
Woensdag: fijnstof
Donderdag: GrowApp
Vrijdag: onderzoeksvaardigheden en internationalisering

Datum: 5 t/m 9 oktober 2020 
Locatie: Online
Organisator: GLOBE Nederland 
Kosten: kosteloos, meld je hier aan globenederland.nl/jubileum/aanmelden-globe-jubileumweek-2020/.

 

DRONGO Talenfestival 

Het DRONGO Talenfestival is een jaarlijks, tweedaags festival over taal. Dit jaar staat in het teken van lezen. Het programma wordt grotendeels samengesteld door verschillende experts uit de talensector, die de kans kregen om zelf een programmavoorstel aan te leveren.
Het festival heeft een hybride karakter: er is een offline programma dat wordt gelivestreamd en een online gedeelte. 

Datum: 2 en 3 oktober 2020
Locatie: Online en Radboud Universiteit, Nijmegen
Organisator: Stichting TalenTalenT
Kosten: Geen. Via deze link kun je je inschrijven.

 

Onderzoek en ontwikkeling

 

Workshop: BLOOM

Waar maakt ICT het onderwijs écht beter en waar organiseer je het liever anders? Deze online workshop over ICT gaat van start met een fictieve tijdreis naar 2035. De sessie duurt 2 uur en komt in september online. Via de website krijg je vast een voorproefje!

 

10 jaar Making shift happen

hoe kunnen wij alle leerlingen zoveel mogelijk gelijke kansen bieden? Making Shift Happen 2020: Closing the Gap zoomt in op allerlei facetten van gelijke kansen, zoals het curriculum en leraarverwachtingen. Een deel van de sprekers is al bekend: Christine Rubie-Davies, David Didau, Herman van de Werfhorst en Martin Ringenaldus

Datum: 25 november 2020
Locatie: EYE Amsterdam
Organisator: Academica Business College
Kosten:  tot 1 maart vroegboekkorting: ticket docent € 300,- regulier € 400. Zie: academicabusiness.college/making-shift-happen/.

 

8e Landelijke IKC-dag

Op deze dag komen de kinderopvang en het onderwijs samen. In de ochtend zijn er verschillende deelsessies, 's middags kun je deelnemen aan masterclasses die een vernieuwende kijk geven op de samenwerking tussen kinderopvang en onderwijs. Onderwijspedagoog Gert Biesta verzorgt de keynote. 

Datum: 5 februari 2021 (let op: dit is de nieuwe datum!)
Locatie: Almere
Organisator: PO-Raad, Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang, Brancheorganisatie Kinderopvang, EtuConsult, Sociaal Werk Nederland en de VNG.
Kosten: Inschrijving start op 1 september 2020.


Raising the future- Time to think 

Wat betekent het om kind te zijn in de wereld van vandaag? En wat hebben kinderen van nu nodig voor straks - de maatschappij van de toekomst? Op Raising the future- Time to think kun je hierover van gedachten wisselen met vakgenoten en curatoren, zoals Daan Roovers en Philipp Blom. Een greep uit de sprekers: Jelle Brandt Corstius, Anja Vink, Monique Volman, Paul Verhaeghe. Het congres is o.a. bedoeld voor leraren, bestuurders, beleidsmakers, jeugdhulp, wetenschappers en journalisten.

Datum: 19 maart 2021 (let op: nieuwe datum!)
Locatie: Amersfoort
Organisator:KINDwijzer 
Kosten: € 395

 

Tentoonstellingen en evenementenWeek tegen pesten 

De Week Tegen Pesten wordt ieder jaar in september georganiseerd. Doe net als duizenden andere scholen (po, vo, mbo) mee en maak aan het begin van het schooljaar een goede start met het werken aan een fijne en veilige school.

Datum: maandag 21 tot en met vrijdag 25 september 2020
Organisator: Stichting School & Veiligheid
Lesmateriaal: weektegenpesten.com/lesmateriaal-wees-een-held-met-elkaar/

 

Disclaimer: De redactie van Didactief is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor de (inhoud van) de activiteiten die in de agenda genoemd worden. Aan deze agenda kunnen geen rechten ontleend worden. Om in aanmerking te komen voor opname in de agenda, stuur uw data naar redactie@didactiefonline.nl.

Click here to revoke the Cookie consent