Nieuws

Agenda

Tekst Hannah Wolff en Kirsten de Boer
Gepubliceerd op 25-10-2017 Gewijzigd op 23-05-2019
Wat staat er allemaal te gebeuren dit schooljaar? Wij zetten het voor je op een rij! Workshops, lezingen, congressen, maar ook speciale dagen en weken. Handig gesorteerd per onderwerp. We werken de agenda wekelijks bij.

De agenda is opgedeeld in verschillende categorieën. Klik hieronder op een van de thema's om direct de evenementen in de betreffende categorie te bekijken. 

Sociaal-emotioneel

Leerproblemen

Didactiek en vakinhoud

Onderzoek en ontwikkeling

Tentoonstellingen en evenementen

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sociaal-emotioneel

Workshop Autisme bij pubers

Op donderdag 27 juni geeft Kirstin Greaves-Lord een workshop over autisme bij pubers. Zij gaat hierbij in op de volgende vragen: welke uitdagingen in de ontwikkeling hebben pubers met autisme precies? Waardoor komt dat? Wat hebben verschillende interventies te bieden? Wat is de wetenschappelijke onderbouwing van deze interventies? En wat heb je nodig om deze het beste toe te passen?

Voor iedereen die door hun werk in aanraking komt met jongeren met een autismespectrumstoornis.

Datum: donderdag 27 juni 2019
Locatie: cursus- en vergadercentrum Domstad, Utrecht
Aanbieder: 11 congressen
Kosten: € 129,-, aanmelden kan hier.

 

Congres hoogbegaafdheid

Tijdens de vierde editie van het jaarlijks congres hoogbegaafdheid ligt de focus op talentontwikkeling bij hoogbegaafde kinderen en jongeren. Hoogbegaafden bezitten veel talent, maar het komt er niet altijd uit. Hoe kun je hen zodanig begeleiden en ondersteunen dat dat wél gebeurt? Wat voor onderwijsaanbod is passend? En hoe kom je tegemoet aan de sociaal-emotionele behoeften van deze kinderen? 

Datum: 12 september 2019, van 10.00 - 17.00 uur
Locatie: Jaarbeurs, Utrecht
Aanbieder: Euregionaal Congresburo
Kosten: €270,- ex. btw bij inschrijving voor 1 juni, daarna € 295 ex. btw. Inschrijven kan hier.

 

Leerproblemen

 

 

Didactiek en vakinhoud

 

Leraren maken het verschil - toekomstgericht lesgeven

Hoe bereid je leerlingen en studenten op voor de banen van de toekomst? Op deze en andere vragen gaat het confres 'Toekomstgericht lesgeven' op 29 mei in. Je krijgt praktische tips en handvatten, maar maakt ook kennis met nieuwe technologie die je kunt inzetten in je lessen. 

Sprekers tijdens de dag zijn onder andere Jim Stolze (oprichter TEDxAmsterdam), hoogleraar Deborah Nas, maar ook cabaretier Guida Weijers. De dag wordt voorgezeten door presentatrice Eva Jinek en muzikaal omlijst door Romy Monteiro. 

Datum: 29 mei, van 8.00 - 16.30
Locatie: Beatrix Theater, Utrecht
Organisator: Dyade Academy
Kosten: €434,- incl. Google Home Mini. Schrijf je hier in. 

 

Studiedag ‘Lezen met de Leessandwich’

Tijdens de interactieve studiemiddag op maandag 3 juni kom je alles te weten over effectief lezen, en hoe je lezen tot leven brengt in je klaslokaal. De auteurs van ‘De Leessandwich’ koppelen theorie aan de praktijk: wat betekenen vrij en rijk lezen, en kun je beter wel of niet focussen op het eindexamen?

Datum: Maandag 3 juni 2019 van 13.30 - 16.30 uur
Locatie: Aristo, Utrecht
Organisator: De Talengroep en de auteurs van De Leessandwich
Kosten: € 175,- inclusief materiaal en het boek ‘Lezen met de leessandwich’. Inschrijven kan hier: detalengroep.nl/vo/lezen-met-de-sandwich-03-06-2019/ 

 

Congres ‘Meer impact met kunst: de maatschappelijke waarde van kunst in het sociale domein’

Dit congres biedt inspiratie en uitwisseling voor beleidsmakers en -bepalers die kunst en cultuur willen verbinden met het sociale domein. Bijvoorbeeld hoe je in jouw gemeente een creatieve professional slim inzet, of hoe je de impact van kunst zichtbaar kan maken. Er is een plenaire lezing van hoogleraar psychiatrie Damiaan Denys, pitches van cultureel ondernemers en case studies van cultuurprogramma’s uit vier gemeentes.

Datum: donderdag 6 juni 2019 van 12:00-16:30
Locatie: CKE, Eindhoven
Aanbieder: Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie Amateurkunst (LKCA), Cultuurcollege, Kunstloc Brabant
Kosten: € 75,- excl. btw. Aanmelden kan hier.

 

Symposium Leren van Toetsen

Voor het zesde jaar op rij staat de eerste vrijdag van juni in het teken van kennisuitwisseling tijdens het jaarlijkse symposium van Platform leren van toetsen.

Dit jaar helemaal in festivalsferen, compleet met kraampjes, muziek, en een toffe line-up! De eerste naam die we bekend kunnen maken voor het festival is de naam van de doorgewinterde onderwijsonderzoeker uit Australië: David Boud.

Datum: 7 juni, van 9.30 tot 16.30
Locatie: Fontys Hogescholen, Tilburg
Organisator: Platform Leren van Toetsen
Kosten: Nog onbekend, aanmelden kan vanaf 17 april.

 

Wiskundedialoog 2019: studiedag voor wiskundedocenten

De Radboud Universiteit organiseert jaarlijks een studiedag voor wiskundedocenten. Dit jaar is er speciale aandacht voor activerende werkvormen. De studiedag is geschikt voor zowel onder- als bovenbouwdocenten, en er zullen zowel lezingen als workshops plaatsvinden. 

Datum: 11 juni, van 9.00 - 17.30 uur.
Locatie: Radboud Universiteit, Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica, Nijmegen
Organisator: Radboud Universiteit
Kosten: €75,-. Wanneer je met twee of meer collega's komt krijg je €10,- korting p.p. Voor studenten is de studiedag gratis. Meld je hier aan. 

 

MBO festival: Ambacht en kunst in het beroepsonderwijs

Het festival is gericht op meer en beter aanbod van kunst- en cultuureducatie voor mbo-studenten. Op het programma staan praktijkvoorbeelden, workshops, lezingen en pop-ups over het belang en de inzet van kunst in het mbo.

Datum: 14 juni 2019
Locatie: Fries Museum, Leeuwarden
Aanbieder: LKCA, i.s.m. Kennispunt MBO Burgerschap, ROC Midden Nederland, ROC Friese Poort en het Fries Museum, in samenwerking met Museum Boijmans Van Beuningen
Kosten: informatie over de kosten en het programma volgt nog.

 

Congres Leren met VR 

Hoe kun je VR inzetten in je lessen? En welke randvoorwaarden zijn er verbonden aan het effectief inzetten van VR? Op deze en meer vragen wordt ingegaan tijdens de vierde editie van het congres Leren met VR. Ook krijg je de mogelijkheid je eigen visie op VR te ontwikkelen, en maak je kennis met beschikbare toepassingen voor het onderwijs. 

Datum: 19 juni, van 10.00 - 16.00 uur.
Locatie: Metaal Kathedraal, Utrecht
Organisator: Like2Share
Kosten: €345,-. Aanmelden kan hier

 

Congres: Ouderschap – weerstand en kritiek

Dit congres voor professionals in de hulpverlening en het onderwijs richt zich op omgang met kritische, gefrustreerde of kwade ouders. In de ochtend zijn er keynotes over ouderschap & psychiatrie, weerstand als symptoom en krachtig ouderschap. In de middag zijn er deelsessies, bijvoorbeeld over niet-Westerse gezinssystemen en het doorbreken van gedragspatronen.

Datum: 26 juni 2019 van 10:00-17:00
Locatie: Pullman Cocagne, Eindhoven
Aanbieder: Euregionaal Congresburo
Kosten: € 295,00 ex. 21% BTW. Aanmelden kan hier

 

NVON | ARTIS-onderwijsdag 

Kom naar de NVON | ARTIS-onderwijsdag op 28 juni 2019 en laat je bijscholen op de micro-, meso- en macronatuur. Beleef de geïsoleerde positie van de aarde in ons universum. Ontdek in het ARTIS-Park de natuur als inspiratiebron voor technische toepassingen. Verbaas je over welke talenten microben bezitten en hoe ze ons leven beïnvloeden. In elke nascholingssessie zit een interactief onderdeel waarbij input van de deelnemers wordt gevraagd. Hoe zou ARTIS haar educatie het beste kunnen laten aansluiten op de wensen van docenten en belevingswereld van leerlingen?

Het programma is inclusief lunch in het thema van de “eetbare tuin”. Na de lunch is er voldoende tijd om het ARTIS-Park en Micropia zelf te bezoeken. Tevens is het mogelijk een rondleiding te volgen.

Datum: 28 juni, van 9.30 tot 16.30
Locatie: ARTIS, Amsterdam
Organisator: ARTIS en NVON
Kosten: €60,- voor NVON-leden, €75,- voor niet-leden. Meld je hier aan. 

 

Conferentie: De ib’er in de schijnwerpers

Er zijn drie overkoepelende thema’s op het congres. Over elk van deze thema’s is een plenaire lezing van TED-talk sprekers en zijn er interactieve sessies. Over professionalisering spreekt Eva Naaijkens, Linda van den Bergh over positionering, en Dolf van Veen (Passend onderwijs) over partnerschap. In de deelsessies wordt onder meer aandacht besteed aan IKC’s, referentieniveaus en samenwerking met jeugdzorg. De conferentie vindt driemaal plaats, op locatie van de partners van LBBO

Datum: 10 oktober 2019 in Zwolle, 16 januari 2020 in Tilburg en 6 maart 2020 in Utrecht
Locatie: Windesheim Zwolle, Fontys Tilburg en Universiteit Utrecht
Aanbieder: LBBO, i.s.m. Windesheim Zwolle, Universiteit Utrecht en Fontys Tilburg
Kosten: Leden: € 160,-. Niet leden € 195,-.

 

Conferentie Begrijpend lezen 2019: het verhaal bij begrijpend lezen

Deze conferentie is voor leerkrachten, docenten, taalcoördinatoren en intern begeleiders uit het primair, speciaal en voortgezet onderwijs. Vanuit verschillende invalshoeken wordt gekeken naar de rol en de mogelijkheden van verhalen bij het onderwijs in begrijpend lezen. Op het programma lezingen over strategisch gebruik van verhalen en workshops over o.a. interactief voorlezen (po), Wetenschappelijke kennis toepassen in de onderwijspraktijk (po/vo) en leesboeken en de zaakvakken (vo).

Datum: 9 oktober 2019 van 10:00-16:00
Locatie: Igluu Eindhoven
Aanbieder: CED-groep
Kosten: € 295,-. Bij inschrijving voor 1 juli € 25,- vroegboekkorting. Zie: cedgroep.nl/applications/conferentie-begrijpend-lezen

 

Onderzoek en ontwikkeling

Technologische ontwikkelingen in het onderwijs

Informatie volgt.

Datum: 5 juni, van 10.00 tot 16.00 uur. 
Locatie: De Basiliek, Veenendaal
Aanbieder: Onderwijs-congressen.nl
Kosten: Groepstickets €179,- pp, duotickets €189,- pp, single tickets €199,-. Hier te bestellen (onderaan de pagina). 

 

Congres PO-raad: Lef!

Op het programma dit jaar presentaties van vernieuwende schoolbestuurders, masterclasses over bijvoorbeeld ethiek en digitalisering en keynote speakers. 
Onder anderen aanwezig zijn Herman van de Werfhorst, Özcan Akyol en Paul Iske, hoogleraar en oprichter van het Instituut voor briljante mislukkingen.

Datum: vrijdag 14 juni 2019
Locatie: Technische Universiteit Eindhoven, de Blauwe Zaal van het Auditorium
Aanbieder: PO-raad
Kosten: Leden, schoolleiders, leraren en andere geïnteresseerden waarvan het bestuur lid is van de PO-Raad betalen de ledenprijs € 250,–. Voor niet-leden geldt een tarief van € 350. Aanmelden kan hier: poraadcongres.nl/aanmelden

 

Afscheidsrede Douwe Beijaard

Op vrijdag 14 juni 2019 houdt Douwe Beijaard zijn afscheidsrede "De leraar van morgen – Versterking en verandering van de identiteit en het beroepsbeeld van leraren". Voorafgaand aan de rede zijn er workshops en lezingen te volgen.

Datum: vrijdag 14 juni 2019 vanaf 12:00, afscheidsrede om 16:00
Locatie: Technische Universiteit Eindhoven, de Blauwe Zaal van het Auditorium
Aanbieder: Technische Universiteit Eindhoven
Kosten: geen, aanmelden kan middels dit formulier.

 

Congres ‘Leren met Virtual Reality’

‘Leren met Virtual Reality’ is een jaarlijks congres voor alle niveaus van het onderwijs, waarop je leert wat VR kan betekenen voor het onderwijs. Op het programma staan een plenaire lezing, workshops over het maken van VR-content en ‘labs’, waarin je VR zelf kan ervaren in games en opdrachten.

Datum: woensdag 19 juni 2019
Locatie: Metaal Kathedraal, Utrecht
Aanbieder: Like to share
Kosten: 345 euro, aanmelden kan hier

 

Making Shift Happen 2019

20 jaar kennis uit de cognitieve psychologie: dat is de basis voor het Making Shift Happen onderwijscongres 2019. Tijdens deze zomereditie staat de kennis van de hersenen die de afgelopen decennia is verkregen centraal. Speciale hoofdrol is weggelegd voor de Cognitive Load Theory van John Sweller, die tijdens het congres ook zelf zal spreken. 

Datum: 21 juni van 9:30 – 14.15 uur
Locatie: EYE filmmuseum, Amsterdam
Aanbieder: Academia Business College
Kosten: €195,-. Tickets zijn hier te verkrijgen. 

 

Onderwijs Research Dagen 2019

Onderwijsonderzoekers presenteren en bediscussiëren onwijsgave, -coole, -slimme, -effectieve en -efficiënte ideeën, nieuwe innovatieve methodieken, en uitdagende en interessante onderwijsontwerpen. Maar ook innovatieve methoden van onderzoek. Immers, als we onwijs onderwijs willen, dat state-of-the-art is en gebruik maakt van de nieuwste inzichten, dan moeten we ook nadenken over meer passende wijzen waarop we onderwijsonderzoek uitvoeren. Draag jij ook bij aan onwijs onderwijs?

Datum: 26, 27 en 28 juni
Locatie: Open Universiteit, Zuyd Hogeschool en ROC Arcus College, Heerlen
Aanbieder: Open Universiteit, Zuyd Hogeschool en ROC Arcus college in samenwerking met het Leids Congres Bureau.
Kosten: Verschillende tarieven, schrijf je hier in

 

Symposium Leeromgeving van de Toekomst 

Tijdens dit symposium staan vragen centraal als: 'Hoe kunnen we de onderwijsomgeving laten meebewegen met de tijd?', 'Hoe maken we ruimte voor interactie tussen opleidingen, beroepspraktijk en maatschappij?' Maar ook, 'Hoe kan het beroepsonderwijs een veilige thuisbasis bieden voor student en docent?'. 
Door middel van workshops, presentaties en lezingen wordt dieper ingegaan op het veranderen van de arbeidsmarkt en op welke manier de onderwijsomgeving daarop moet worden aangepast. 

Datum: 19 september 2019, van 09.30 - 18.30 uur
Locatie: Tolhuistuin, Amsterdam
Organisator: Stimuleringsfonds Creatieve Industrie
Kosten: Geen. Aanmelden is verplicht en kan hier

 

7e Landelijke IKC-dag 2019: IKC in de praktijk

Hoe gaat het met de integrale kindcentra in Nederland? Op welke problemen is men gestuit, en wat blijkt juist heel goed te gaan? Op de landelijke IKC-dag krijg je als onderwijsprofessional antwoord op deze vragen en meer. Het programma is nog niet definitief, verwacht plenaire lezingen en deelsessies.

Datum: 20 september 2019
Locatie: volgt
Aanbieder: BMK, PO-Raad, BK, EtuConsult, Sociaal Werk Nederland en de VNG|
Kosten: nog onbekend

 

Het 4e Nationale Toetscongres VO: Anders kijken, meer zien

Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van toetsing en wat betekent dit voor de praktijk? In lezingen en workshops geven wetenschappers antwoord op deze en meer vragen, en vertellen docenten over hun praktijkervaringen. Op het programma staan vooralsnog onze eigen Paul A. Kirschner, René Kneyber, en David Didau. Ook aanwezig: Casper Hulshof en Dominique Sluijsmans.

Datum: 10 oktober 2019
Locatie: Amsterdome, Amsterdam
Aanbieder: Bureau ICE
Kosten: onbekend. Inschrijving nog niet geopend, voorinschrijven kan hier

 

Congres ‘Teaching Deaf Learners’

Teaching Deaf Learners is een internationaal congres op het gebied van onderwijs aan dove en slechthorende leerlingen. Meer dan 30 nationale en internationale sprekers praten je bij over de ontwikkelingen binnen het onderwijs aan deze leerlingen. Ook wordt er stil gestaan bij recente onderzoeks- en praktijkverhalen. Bijzonder thema dit jaar is het ‘perspectief vanuit de niet-Westerse landen’. Zo zijn er alleen al in Nederland steeds meer slechthorende en dove vluchtelingen- en migrantenkinderen aan wie les wordt gegeven. Hun ouders (en soms zijzelf ook) komen uit niet-Westerse landen. Het is in die gevallen goed om te weten hoe in landen van herkomst aangekeken wordt tegen doofheid, tegen opvoeding en tegen onderwijs.

Datum: 6 t/m 8 november 2019
Locatie: Philharmonie, Haarlem
Organisator: Kentalis, in samenwerking met het National Technical Institute for the Deaf en Oxford University Press
Kosten: variërend, zie kentalis.com/tdl-2019/registration-tdl-2019. Vroegboekkorting tot 30 juni.

 

Congres Leren zichtbaar maken: leren zichtbaar maken in de klas

Dit tweedaagse congres draait om de vragen: hoe betrek je leerlingen, wat is goede feedback en wat is een zichtbaar lerende leraar? Op donderdag 7 november zijn er verdiepingstrainingen over de grondslag van visible learning, feedback, zichtbaar lerende leerlingen en SOLO: Structure of the Observed Learning Outcome. Op vrijdag 8 november een plenair programma en aansluitend twee rondes deelsessies. Afsluitend op beide dagen is er een lezing van John Hattie. Het is ook mogelijk het congres een enkele dag te bezoeken.

Datum: 7 en 8 november 2019
Locatie: Spant!, Bussum
Aanbieder: Bazalt, HCO, RPCZ en OnderwijsAdvies
Kosten: variërend naar invulling. Zie: aanmelder.nl/lerenzichtbaarmaken2019/subscribe.

 

Tentoonstellingen en evenementen

Tentoonstelling 'Wijze raad': honderd jaar Onderwijsraad

De tentoonstelling geeft een beeld van het jarenlange werk van de Onderwijsraad. De vrijheid van onderwijs (artikel 23 van de Grondwet) heeft vanaf het begin centraal gestaan. Later kwamen ook de inhoud en kwaliteit van het onderwijs naar voren. De tentoonstelling bestaat uit foto’s, documenten en andere historische objecten. 

Datum: van vanaf 23 februari tot en met 2 juni 2019
Locatie: Onderwijsmuseum, Dordrecht
Aanbieder: het Onderwijsmuseum, in samenwerking met De Onderwijsraad
Kosten: verscheidene, zie tickets.onderwijsmuseum.nl

 

Debat: Is vrijheid van onderwijs wel een goed idee?

Met alle tumult rond het Cornelius Haga Lyceum staat de onderwijsvrijheid weer vol in de kritiek. Op zondag 26 mei bepleiten twee advocaten waarom artikel 23 wel of niet moet worden aangepast. Ook aanwezig zijn strafrechter Frans Bauduin, presentator Bahram Sadeghi en rechtbanktekenaar Petra Urban. Voorafgaand aan de symbolische rechtszaak geeft voorzitter van de Onderwijsraad Edith Hooge een minicollege over het grondwetsartikel.

Datum: zondag 26 mei 2019 vanaf 15:30
Locatie: De Balie, Amsterdam
Aanbieder: De Balie
Kosten: € 13,-.

 

Verus 2019

Verus organiseert jaarlijks een evenement voor onderwijsprofessionals in christelijk en katholiek onderwijs. Dit jaar is het thema: ‘Ik zie ik zie wie jij niet ziet. Laten we elkaar écht leren kennen’. Met plenaire lezingen, een keuzeprogramma, en afsluitend muziek van Huub & Trijntje Oosterhuis en een optreden van cabaretier Pieter Derks.

Datum: donderdag 29 mei 2019, van 10:00-15:00
Locatie: Spant!, Bussum
Aanbieder: Verus
Kosten: geen, aanmelden kan hier

 

Kinderboekenparade: 25 jaar Kinderboekenmuseum

Het Kinderboekenmuseum bestaat 25 jaar en dat wordt groots gevierd met activiteiten, acties en een nieuwe tentoonstelling over Annie M.G. Schmidt. De start van de festiviteiten vindt plaats op de Kinderboekenparade: een festival in en om het museum met interactieve voorstellingen, workshops en meet & greets met auteurs en illustratoren van jeugdliteratuur (o.a. Paul van Loon, Harmen van Straaten en Tosca Menten). Het festival staat dit keer in het teken van geschiedenis.

Datum: 2 juni 2019, van 11:00-17:00
Locatie: Kinderboekenmuseum, Den Haag
Organisator: Kinderboekenmuseum
Kosten: geen, + gratis toegang tot het museum

 

13e editie van de GeoWeek

Tijdens de GeoWeek maken leerlingen kennis met de leuke, verrassende en technische kanten van het vak aardrijkskunde. Meer dan 90 deelnemende bedrijven, overheden en kennisinstellingen openen hun deuren. Tot 20 mei kun je je klas aanmelden voor expedities, of je kunt een expert naar de school laten komen. Thema’s die aan bod komen zijn bijvoorbeeld bodem, water, geo-ICT en duurzame ontwikkelingen. De doelgroep is groep 7 & 8 basisonderwijs en klas 1 t/m 3 van het voortgezet onderwijs.

Datum: 3 t/m 7 juni 2019
Locatie: verschillende, zie geoweek.nl/expedities/kaart
Organisator: Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG), in samenwerking met o.a. Rijkswaterstaat en de Unie van Waterschappen
Kosten: geen. Aanmelden van je klas kan nog tot 20 mei, zie geoweek.nl.

 

Boekids UP & Boekids Festival

Boekids UP op 9 juni is de volwassen versie van Boekids Festival, die de werelden van Young Adult- (YA), volwassenen- en wereldliteratuur, maar ook muziek met elkaar verbindt. Op het programma staan vraagsessies met YA-auteurs en bands.

Jeugdfestival Boekids op 10 juni brengt kinderen en (jong)volwassenen in contact met literatuur. Het biedt een interactief programma vol verhalen, muziek, films, workshops, multimedia en beeldende kunst voor kinderen van 4 t/m 12 jaar en hun begeleiders.

Datum: 9 & 10 juni
Locatie: De Nieuwe Regentes, Den Haag
Aanbieder: Boekids University
Kosten: variërend, zie de webshop.

 

Alle scholen verzamelen!

Op woensdag 12 juni organiseren de wetenschapsknooppunten een evenement voor alle basisscholen in Nederland: Alle Scholen Verzamelen! Bovenbouwleerlingen helpen universitair onderzoekers door op die dag een tekening te maken van hun favoriete buitenspeelplek. De tekeningen worden door de onderzoekers gebruikt om onderzoek te doen naar buitenspelen. Als je meedoet ontvang je bovendien een lesplan waarmee je klas zelf ook onderzoek kan doen naar de tekeningen.

Datum: woensdag 12 juni 2019
Locatie: op de eigen school
Aanbieder: Landelijke Wetenschapsknooppunten
Kosten: geen, je klas aanmelden kan tot 20 mei

 

Vakkanjers LIVE

Tijdens Vakkanjers LIVE maak je op een compleet nieuwe manier kennis met de wereld van techniek. Door een kijkje behind the scenes van een muziekfestival ontdek je wat er allemaal nodig is voor een groot event. Je gaat zelf flink aan de slag met allerlei leuke activiteiten en natuurlijk is er volop muziek!

Datum: 13 juni, van 9.00 tot 16.00 uur
Locatie: Werkspoorkathedraal, Utrecht
Aanbieder: Vakkanjers
Kosten: geen. Schrijf je hier in.

 

Week tegen pesten 2019: Wees een held, met elkaar

De nationale week tegen pesten draait dit jaar om samenwerking: leraar én leerling kunnen bijdragen aan een veiligere school en een goede sfeer. Op de website weektegenpesten.com staan vanaf het nieuwe schooljaar allerlei tips en tools om je school en klas sociaal veilig te maken. Er is gratis lesmateriaal voor zowel basis- als voortgezet onderwijs. Ook staat er een leraartest op de site. Aan de hand van tien situaties kom je erachter wat voor leraar jij bent, en hoe je binnen jouw manier van lesgeven pesten kan tegengaan.

Datum: 23 t/m 27 september 2019
Locatie: op de eigen school
Aanbieder: Stichting School & Veiligheid, NPO Zapp en EO
Kosten: Geen

 

 

Disclaimer: De redactie van Didactief is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor de (inhoud van) de activiteiten die in de agenda genoemd worden. Aan deze agenda kunnen geen rechten ontleend worden. Om in aanmerking te komen voor opname in de agenda, stuur uw data naar redactie@didactiefonline.nl.

Click here to revoke the Cookie consent