Nieuws

Agenda

Tekst Hannah Wolff
Gepubliceerd op 25-10-2017 Gewijzigd op 20-05-2020
Wat staat er allemaal te gebeuren dit schooljaar? Wij zetten het voor je op een rij! Workshops, lezingen, congressen, maar ook speciale dagen en weken. Handig gesorteerd per onderwerp. We werken de agenda wekelijks bij. * Door COVID-19 is het onzeker of onderstaande evenementen doorgaan. We houden je via deze pagina op de hoogte. 

De agenda is opgedeeld in verschillende categorieën. Klik hieronder op een van de thema's om direct de evenementen in de betreffende categorie te bekijken. 

Sociaal-emotioneel

Didactiek en vakinhoud

Onderzoek en ontwikkeling

Tentoonstellingen en evenementen

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sociaal-emotioneel

 

Jaarlijks congres Hoogbegaafheid 

De dag staat in het teken van 'de hoogbegaafde als geheel'. Dit jaar zal meer de diepte worden opgezocht dan in eerdere edities. Sprekers zijn onder andere Prof. Dr. Ir. Kathleen Venderickx (met een sessie over het opvoeden van hoogbegaafde kinderen), Prof. Dr. Tessa Kieboom (met een sessie over de hoogbegaafde leerling op de middelbare school) en Drs. Eleonoor van Gerven (sessie over emotieregulatie). 

Datum: 29 oktober 2020 
Locatie: Jaarbeurs (Hallencomplex) Utrecht 
Organisator: Euregionaal Congresburo 
Kosten: € 270,00 ex. 21% BTW wanneer je je inschrijft vóór 01 juni 2020 (daarna € 295,00 ex. 21% BTW)

 

Didactiek en vakinhoud

World Congress of Applied Linguistics

Op dit congres dompel je je een week onder in de wereld van de taalkunde. Er zijn symposia en lezingen over onder meer taal & sociale kritiek, taal in de klas, meertalig onderwijs, en gebarentaal. Er zijn tickets voor een enkele dag, meerdere dagen, of het hele congres.

Datum: 9-14 augustus 2020
Locatie: MartiniPlaza, Groningen
Organisator: International Association of Applied Linguistics, i.s.m. Rijksuniversiteit Groningen
Kosten: vanaf € 135,-. Aanmelden kan tot 15 april via aila2020.nl/registration.

 

 

Onderzoek en ontwikkeling

 

8e Landelijke IKC-dag

Op deze dag komen de kinderopvang en het onderwijs samen. In de ochtend zijn er verschillende deelsessies, 's middags kun je deelnemen aan masterclasses die een vernieuwende kijk geven op de samenwerking tussen kinderopvang en onderwijs. 

Datum: 18 september 2020
Locatie: Almere
Organisator: PO-Raad, Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang, Brancheorganisatie Kinderopvang, EtuConsult, Sociaal Werk Nederland en de VNG.
Kosten: Inschrijving start op woensdag 6 mei. 

 

10 jaar Making shift happen

hoe kunnen wij alle leerlingen zoveel mogelijk gelijke kansen bieden? Making Shift Happen 2020: Closing the Gap zoomt in op allerlei facetten van gelijke kansen, zoals het curriculum en leraarverwachtingen. Een deel van de sprekers is al bekend: Christine Rubie-Davies, David Didau, Herman van de Werfhorst en Martin Ringenaldus

Datum: 25 november 2020
Locatie: EYE Amsterdam
Organisator: Academica Business College
Kosten:  tot 1 maart vroegboekkorting: ticket docent € 300,- regulier € 400. Zie: academicabusiness.college/making-shift-happen/.

 

Tentoonstellingen en evenementen
 


Fotowedstrijd Document Nederland Junior 

Voor de twaalfde keer organiseert het Rijksmuseum deze fotografiewedstrijd voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs en mbo. Dit jaar is het thema: 'Wie ben jij?' Kandidaten sturen een fotoserie in van maximaal 5 beelden en maken kans op een eigen tentoonstelling in het Rijksmuseum. In een brochure met tips helpen fotografie-experts de leerlingen op weg.

Deadline: 8 juni 2020
Organisator: Rijksmuseum
Zie: rijksmuseum.nl/docnljr 

 
Week tegen pesten 

De Week Tegen Pesten wordt ieder jaar in september georganiseerd. Doe net als duizenden andere scholen (po, vo, mbo) mee en maak aan het begin van het schooljaar een goede start met het werken aan een fijne en veilige school.

Datum: maandag 21 tot en met vrijdag 25 september 2020
Organisator: Stichting School & Veiligheid
Lesmateriaal: weektegenpesten.com/lesmateriaal-wees-een-held-met-elkaar/

 

 

Disclaimer: De redactie van Didactief is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor de (inhoud van) de activiteiten die in de agenda genoemd worden. Aan deze agenda kunnen geen rechten ontleend worden. Om in aanmerking te komen voor opname in de agenda, stuur uw data naar redactie@didactiefonline.nl.

Click here to revoke the Cookie consent