Nieuws

Agenda

Tekst Hannah Wolff
Gepubliceerd op 25-10-2017 Gewijzigd op 02-04-2020
Wat staat er allemaal te gebeuren dit schooljaar? Wij zetten het voor je op een rij! Workshops, lezingen, congressen, maar ook speciale dagen en weken. Handig gesorteerd per onderwerp. We werken de agenda wekelijks bij. * Door COVID-19 is het onzeker of onderstaande evenementen doorgaan. We houden je via deze pagina op de hoogte. 

De agenda is opgedeeld in verschillende categorieën. Klik hieronder op een van de thema's om direct de evenementen in de betreffende categorie te bekijken. 

Sociaal-emotioneel

Didactiek en vakinhoud

Onderzoek en ontwikkeling

Tentoonstellingen en evenementen

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sociaal-emotioneel

Congres Werken met armoedeproblematiek

Armoede is een veelvoorkomend probleem. Op dit congres delen experts uit wetenschap en praktijk hun inzichten, werkwijzen en adviezen ten aanzien van deze problematiek. De lezingen en workshops gaan onder meer over armoede en het kinderbrein, de overheid als veroorzaker van armoede en armoede versus mannen en vrouwen.

Datum: 25 juni 2020 
Locatie: Mercure - Zwolle
Organisator: Euregionaal Congresburo
Kosten: € 270,- wanneer je je inschrijft vóór 06 maart 2020, daarna € 295,-. Programma en tickets.

 

Jaarlijks congres Hoogbegaafheid 

De dag staat in het teken van 'de hoogbegaafde als geheel'. Dit jaar zal meer de diepte worden opgezocht dan in eerdere edities. Sprekers zijn onder andere Prof. Dr. Ir. Kathleen Venderickx (met een sessie over het opvoeden van hoogbegaafde kinderen), Prof. Dr. Tessa Kieboom (met een sessie over de hoogbegaafde leerling op de middelbare school) en Drs. Eleonoor van Gerven (sessie over emotieregulatie). 

Datum: 29 oktober 2020 
Locatie: Jaarbeurs (Hallencomplex) Utrecht 
Organisator: Euregionaal Congresburo 
Kosten: € 270,00 ex. 21% BTW wanneer je je inschrijft vóór 01 juni 2020 (daarna € 295,00 ex. 21% BTW)

 

Didactiek en vakinhoud

World Congress of Applied Linguistics

Op dit congres dompel je je een week onder in de wereld van de taalkunde. Er zijn symposia en lezingen over onder meer taal & sociale kritiek, taal in de klas, meertalig onderwijs, en gebarentaal. Er zijn tickets voor een enkele dag, meerdere dagen, of het hele congres.

Datum: 9-14 augustus 2020
Locatie: MartiniPlaza, Groningen
Organisator: International Association of Applied Linguistics, i.s.m. Rijksuniversiteit Groningen
Kosten: vanaf € 135,-. Aanmelden kan tot 15 april via aila2020.nl/registration.

 

 

Onderzoek en ontwikkeling

 

 

ORD 2020

De 50ste editie van de Onderwijs Research Dagen staat in het thema van interactie. Onderzoekers presenteren en bediscussiëren hun nieuwste projecten en bevindingen in onder andere brainstormsessie, lezingen en hackatons. 

Datum: 24 tot 26 juni 2020
Locatie: Universiteit Utrecht
Organisator: Universiteit Utrecht, De Hogeschool Utrecht en het Universitair Medisch Centrum Utrecht
Kosten: registratie is nog niet geopend, houd ord2020.nl/registratie/ in de gaten voor meer informatie.

 

8e Landelijke IKC-dag

Op deze dag komen de kinderopvang en het onderwijs samen. In de ochtend zijn er verschillende deelsessies, 's middags kun je deelnemen aan masterclasses die een vernieuwende kijk geven op de samenwerking tussen kinderopvang en onderwijs. 

Datum: 18 september 2020
Locatie: Almere
Organisator: PO-Raad, Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang, Brancheorganisatie Kinderopvang, EtuConsult, Sociaal Werk Nederland en de VNG.
Kosten: Inschrijving start op woensdag 6 mei. 

 

10 jaar Making shift happen

hoe kunnen wij alle leerlingen zoveel mogelijk gelijke kansen bieden? Making Shift Happen 2020: Closing the Gap zoomt in op allerlei facetten van gelijke kansen, zoals het curriculum en leraarverwachtingen. Een deel van de sprekers is al bekend: Christine Rubie-Davies, David Didau, Herman van de Werfhorst en Martin Ringenaldus

Datum: 25 november 2020
Locatie: EYE Amsterdam
Organisator: Academica Business College
Kosten:  tot 1 maart vroegboekkorting: ticket docent € 300,- regulier € 400. Zie: academicabusiness.college/making-shift-happen/.

 

Tentoonstellingen en evenementen

 

 

De Grote Annie Voorleesmarathon

Het Kinderboekenmuseum viert dit jaar zijn 25e verjaardag en veel van de feestelijke activiteiten staan in het teken van Annie M.G. Schmidt. Op 21 mei (Hemelvaartsdag) is de Kinderboekenparade in Den Haag, met dit jaar als belangrijkste onderdeel De Grote Annie Voorleesmarathon. Op het Plein - naast het Binnenhof - lezen en zingen bekende en onbekende Nederlanders hun favoriete versjes en liedjes van Annie M.G. Schmidt. 

Datum: 21 mei 2020 van 10:00-22:00
Locatie: Plein, Den Haag
Organisator: Het Kinderboekenmuseum
Kosten: geen. 

 

Symposium Christelijk leraarschap 

Deze dag staat in het teken van het christelijk onderwijs. Er zijn verschillende lezingen en leraren gaan in groepen met elkaar in gesprek. 

Datum: 10 juni 2020
Locatie: Gouda
Organisator: Driestar Onderwijs
Kosten: de registratie is nog niet geopend, houd de website in de gaten.

 

Congres 'Omgaan met regels in de praktijk' 

In het onderwijs zijn massa's regels waar je rekening mee dient te houden. Hoe kun je je het beste hiertoe verhouden? En hoe neem je beslissingen in ingewikkelde situaties zonder dat je de juridische wetten overschrijdt?
Op dit congres zullen deskundigen met een juridische achtergrond én ervaring met onderwijsbegeleiding een aantal relevante casussen bespreken. Zij laten zien hoe je regels in je voordeel kunt gebruiken.

Datum: 11 juni 2020
Locatie: Jaarbeurs Utrecht 
Organisator: Euregionaal Congresburo
Kosten: € 270,00 ex. 21% BTW wanneer je je inschrijft vóór 1 maart 2020 (daarna € 295,00 ex. 21% BTW).

 

 

Week tegen pesten 

De Week Tegen Pesten wordt ieder jaar in september georganiseerd. Doe net als duizenden andere scholen (po, vo, mbo) mee en maak aan het begin van het schooljaar een goede start met het werken aan een fijne en veilige school.

Datum: maandag 21 tot en met vrijdag 25 september 2020
Organisator: Stichting School & Veiligheid
Lesmateriaal: weektegenpesten.com/lesmateriaal-wees-een-held-met-elkaar/

 

 

Disclaimer: De redactie van Didactief is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor de (inhoud van) de activiteiten die in de agenda genoemd worden. Aan deze agenda kunnen geen rechten ontleend worden. Om in aanmerking te komen voor opname in de agenda, stuur uw data naar redactie@didactiefonline.nl.

Click here to revoke the Cookie consent