Nieuws

Agenda

Tekst Wouter Havinga
Gepubliceerd op 25-10-2017 Gewijzigd op 24-05-2024
Wat kun je de komende tijd aan evenementen en masterclasses verwachten? Lees erover in de agenda, waarin we je tippen over workshops, lezingen, congressen, of speciale dagen en weken die jou als professional mogelijk wel interesseren. Op een rijtje geselecteerd door Didactief.  

Onze agenda is chronologisch opgebouwd: hoe verder je naar beneden scrolt, hoe later het wordt. We houden je zo goed mogelijk op de hoogte!

 

De jeugd heeft de toekomst

NIVOZ-avond, po-mbo
Theater Maitland, Driebergen
5 juni 2024, 19:30 – 21:30 uur
€ 40, niet online te volgen

Eveline Crone, hoogleraar Ontwkkelingsneurowetenschap in de Maatschappij aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en hoogleraar Neurocognitieve Ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit Leiden, spreekt op deze avond over het belang van vertrouwen. Ze neemt je mee in het perspectief van jongeren, vertelt over hun kracht en laat zien hoe zij hun plek innemen in de samenleving.

 

ResearchED

Congres, po-mbo
Corlaer College, Nijkerk of online
22 juni 2024, 09:15 – 17:30 uur
€ 85,-, alleen online € 40,-

Schrijf je in voor het jaarlijkse nationale researchED-congres, waar onderzoekers en leraren onderzoek en ervaringen delen. Op dit congres stel jij als bezoeker je eigen programma samen: je kiest zelf welke sessies je wilt bezoeken. Daarin heb je in een reeks sessies van ongeveer 40 minuten elk een ruime keuze uit sprekers, zoals Louise Elffers over kansengelijkheid en Paul Kirschner, hoogleraar onderwijspsychologie. Lees op Didactief over de editie van vorig jaar.

 

Doen wat werkt

Congres, po-mbo
25 juni 2024, 09:00 – 16:00 uur
Van der Valk hotel Veenendaal
€ 279 op locatie, óf online terugkijken

Op dit congres hoor je van vijf onderlegde wetenschappers over vijf verschillende aandachtsgebieden bij kinderen en jongeren. Het is een uitgekiende gelegenheid om je kennis over de omgang met trauma’s, angst, stemmingsproblemen, ADHD en licht verstandelijke beperkingen in één dag op te krikken. Met onder andere prof. dr. Maaike Nauta van de RUG over de preventie en behandeling van angst, en dr. Tycho Dekkers, senior onderzoeker bij Accare, over interventies bij kinderen met ADHD.

 

Jaarlijks congres Autisme

Congres, autisme
26 september 2024, 09:15 – 16:30 uur
Pullman Cocagne, Eindhoven, of online vanaf 1 november
€ 319

Leer autisme begrijpen op dit congres. Dr. Annelies Spek opent met een historische schets van autisme die uitmondt in de nieuwste diagnostische criteria en instrumenten. Dr. Fabiënne Faber van het UMC Utrecht bespreekt vervolgens de neurobiologische kant van autisme, van kind tot volwassene. Prof. dr. Sander Begeer (VU Amsterdam) en Jasper Wagteveld (Nederlandse Vereniging Autisme) lichten je in over de gezondheidsaspecten, zoals aanvullende aandoeningen die vaak met autisme gepaard gaan. Na de lunch kun je kiezen uit meerdere sessies, zoals over het belang van de ontwikkeling van compassie met jezelf of over veelvoorkomende ontwikkelingen in het leven van mensen met autisme.

 

Programmeren, de taal van de toekomst

Webinar, vo
Online | VU, Amsterdam
9 oktober 2024, 15:30 – 17:00 uur
Gratis na aanmelding

Hoogleraar informatica Felienne Hermans vertelt in dit webinar dat je leerlingen het beste kunt leren programmeren door het te benaderen als een taal. Dat betekent dat je de complexiteit in stapjes opbouwt en duidelijke foutmeldingen geeft. Daarnaast deelt Hermans haar eigen educatieve programmeertaal, hedy.org, en laat ze zien hoe je daar een les mee maakt.

 

Woudschoten Chemie Conferentie 2024

Conferentie, scheikunde
7 november 2024, 17:00 – 9 november 13:30 uur
De Werelt, Lunteren
€ 27,50 voor studenten, of vanaf € 180.

Scheikundedocenten, ook die in opleiding, en toa’s is aan te raden deze data in hun agenda te zetten. De Woudschoten Chemie Conferentie is namelijk speciaal voor hen, en kent naast een onderwijsmarkt (die bij het schrijven van dit stukje in mei al vol is!) lezingen, drie masterclasses en een aantal leuke activiteiten als een filmavond, pubquiz en een mysterieuze ludieke activiteit. Meer details over het programma volgen in augustus. Bezoeken kan in drie groepen; zo kun je ook alleen 8 november komen of bepaalde activiteiten aan je voorbij laten gaan.

 

-----

Disclaimer: De redactie van Didactief is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor de (inhoud van) de activiteiten die in de agenda genoemd worden. Aan deze agenda kunnen geen rechten ontleend worden. Om in aanmerking te komen voor opname in de agenda, stuur uw data naar [email protected].

Click here to revoke the Cookie consent