Nieuws

Agenda

Tekst Benne van de Woestijne
Gepubliceerd op 25-10-2017 Gewijzigd op 21-06-2021
Wat kun je de komende tijd aan evenementen en masterclasses verwachten? Lees erover in de agenda, waarin we je tippen over workshops, lezingen, congressen, of speciale dagen en weken die jou als professional mogelijk wel interesseren. Op een rijtje geselecteerd door Didactief.  

Onze agenda is chronologisch opgebouwd: hoe verder je naar beneden scrollt, hoe later het wordt. Let wel: vanwege de coronamaatregelen is het soms onzeker of onderstaande evenementen wel doorgaan. We houden je zo goed mogelijk op de hoogte!

 

 

Workshop: BLOOM

Online workshop  -  PO
Nu beschikbaar 
Waar maakt ICT het onderwijs écht beter en waar en hoe organiseer je het liever anders? Verbreed je kennis over digitalisering met de online workshop van BLOOM, waarin je 'het onderwijs van de toekomst' verkent, aan de hand van de steeds belangrijker wordende rol van ICT in het onderwijs. Die zoektocht gaat van start met een fictieve tijdreis naar 2035. De sessie duurt 3 uur en staat sinds september 2020 online.

 

 

MBO-congres: Met andere ogen (3 sessies)

Digitaal Congres - MBO
10 juni, 2021 (15:30-16:30)
11 november, 2021 (15:30-16:30)
31 maart, 2021 (15:30-16:30)

De Federatie Christelijk MBO en haar Practoraat 'Verschillen Waarderen' organiseren op donderdag 10 juni haar eerste van drie digitale sessies voor het MBO. Over wat het betekent om in iemands anders schoenen te staan: hoe leren we verschillen tussen mensen dagelijks te waarderen, en onszelf eens te verplaatsen in het perspectief van de ander? De sessies, oorspronkelijk bedoeld als (fysiek) congres, zijn bedoeld voor medewerkers en bestuurders in het MBO en gevuld met storytelling, muziek, proeven, luisteren, creëren, onderzoeken en een aantal verrassingen. Toegang is gratis, kijk voor het programma op de site.

 


 

Onderwijs Research Dagen (50e editie)

Online conferentie - PO, VO, MBO, HBO, WO
7 t/m 9 juli, 2021

Na een jaar uitstel vindt van 7 tot 9 juli 2021 de 50ste editie van de Onderwijs Research Dagen (ORD) plaats. Professionals en onderzoekers uit alle hoeken van het land komen dit jaar online samen om te leren en delen over resultaten van het meest recente onderwijsonderzoek. Het thema van deze 50e ORD: 'Interactie’. 

Binnen dat thema worden in verschillende keynotes en symposia allerlei prangende onderwerpen onderzocht, zoals interactie in de klas, educatieve apps, digitale en blended leeromgevingen, alsook de mogelijkheden en kansen van educational technology in het faciliteren van online interactie. De huidige coronapandemie heeft over al deze onderwerpen nieuwe vragen opgeworpen, die je, pendelend tussen theorie, methoden en praktijk, met jouw collega's uit het veld drie dagen lang verder gaat onderzoeken. 

Ook is er t/m 14 februari, 2021 een call for papers. Check de site voor meer informatie hierover, alsook over het volledige programma, aanmelding en kosten. 

Organisator: Universiteit Utrecht, de Hogeschool Utrecht en het Universitair Medisch Centrum Utrecht

 


 

8e Landelijke IKC-dag

Congres  -  PO
17 september, 2021
Op deze dag komen de kinderopvang en het onderwijs samen. In de ochtend zijn er verschillende deelsessies, 's middags kun je deelnemen aan masterclasses die een vernieuwende kijk geven op de samenwerking tussen kinderopvang en onderwijs. Onderwijspedagoog Gert Biesta verzorgt de keynote speech. Op de website volgen de komende maanden updates over aanmelding, kosten en indeling van de IKC-dag.

Locatie: Almere
Organisator: PO-Raad, Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang, Brancheorganisatie Kinderopvang, EtuConsult, Sociaal Werk Nederland en de VNG.
Kosten: nog onbekend. 


 

 

AEA-Europe Conference 2021

Congres
4 t/m 6 november, 2021
De jaarlijkse AEA-Europe Conference zal in 2021 in Dublin gaan plaatsvinden. Experts op het gebied van (digitaal) onderwijs en E-assessment komen begin november samen bij presentaties en workshops om van elkaar te leren over toetsing in het onderwijs, digitaal leren en andere vormen van innovatie. Over het programma, aanmelding en kosten vind je meer informatie op de site.

Locatie: Dublin
Organisator: AEA-Europe

 

 

Congres Hoogbegaafdheid

Congres - PO, VO
4 november, 2021 (daarna online beschikbaar)

Het jaarlijks congres over hoogbegaafdheid van ECB staat dit keer in het teken van levensloop en talentontwikkeling. Hoe kun je in het onderwijs van betekenis zijn voor hoogbegaafden? Hoe ondersteun en stimuleer je hen op school en in hun verdere loopbaan? Experts als Tessa Kieboom en Eleonoor van Gerven komen daar op dit congres over spreken. Je kunt het op 4 november live in Utrecht bijwonen, of naderhand online (t/m 4 dec.) de lezingen terugkijken. Aanmelden kan hier.

Kosten: € 270,00 excl. btw (bij inschr. vóór 4 juli, daarna €295,00 excl.)
Locatie: Jaarbeurs, Utrecht

 

 


                                                         2022


Studiedagen Nieuwkomersonderwijs PO

Congres - PO
29 en 30 maart, 2022

Volgend jaar organiseert LOWAN weer zijn jaarlijkse 'studiedag', over nieuwkomers in het basisonderwijs. Thema dit jaar is ‘horen, zien en spreken’. Oftewel: hoe kom je echt in contact met het kind? Leony Coppens komt spreken over de traumasensitieve kant van het vak, ook Marcel van Herpen geeft een lezing over nieuwkomersonderwijs. Verder zijn er twee workshoprondes en wordt lunch verzorgd. Schrijf je nu alvast in voor één van de twee dagen (29 / 30 maart), dan profiteer je van de vroegboekkorting. Je kunt je ook met meerdere mensen van je school tegelijk aanmelden. Dat kan via de site.

 

-----

Disclaimer: De redactie van Didactief is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor de (inhoud van) de activiteiten die in de agenda genoemd worden. Aan deze agenda kunnen geen rechten ontleend worden. Om in aanmerking te komen voor opname in de agenda, stuur uw data naar [email protected].

Click here to revoke the Cookie consent