Nieuws

Agenda

Tekst Wouter Havinga
Gepubliceerd op 25-10-2017 Gewijzigd op 19-05-2022
Wat kun je de komende tijd aan evenementen en masterclasses verwachten? Lees erover in de agenda, waarin we je tippen over workshops, lezingen, congressen, of speciale dagen en weken die jou als professional mogelijk wel interesseren. Op een rijtje geselecteerd door Didactief.  

Onze agenda is chronologisch opgebouwd: hoe verder je naar beneden scrollt, hoe later het wordt. Let wel: vanwege de coronamaatregelen is het soms onzeker of onderstaande evenementen wel doorgaan. We houden je zo goed mogelijk op de hoogte!

 

Leesonderwijs als stevige basis

Conferentie, po
Postillion Hotel Utrecht Bunnik
20 mei 2022, 9:30 - 16:00 uur
€ 249,-

Het lees- en taalonderwijs op je school of in je klas een boost geven? Kom dan naar deze conferentie met bekende sprekers als Kees Vernooy en Tim Surma. Met een workshop naar keuze over bijvoorbeeld een goede leesles, Close Reading, of de inzet van rijke teksten.

 

Toetsen en examineren

Congres, hbo/wo
Beatrix Theater Utrecht
7 en/of 8 juni 2022
€ 799 (excl. btw) voor één dag, € 1.499 (excl. btw) voor beide dagen

In de 20e editie van dit tweedaagse congres koppelen sprekers als Daniel Muijs, Kim Schildkamp en Pedro de Bruyckere de wetenschap aan de praktijk op het gebied van toetsing en examinering. Met sessies over feedback, programmatisch toetsen, examencommissies en nog veel meer.

 

ResearchED 2022

Conferentie, po/vo/mbo
Online / Corlaer College, Nijkerk
18 juni 2022, 9:30 – 17:00 uur
€ 40,- online, €65,- fysiek

Jaarlijkse conferentie waar onderwijsonderzoek en -praktijk bij elkaar komen. Met bekende namen als Jaap Scheerens en Paul Kirschner die over de teloorgang van het funderend onderwijs spreken, Lotte Henrichs over het takenpalet van de academische leerkracht, en Pedro De Bruyckere die feit en fictie scheidt en vertelt hoe je de weerbaarheid van jongeren kunt vergroten. Je hebt online keuze uit zes streams en op locatie keuze uit vier fysieke bijeenkomsten. De conferentie zou oorspronkelijk in januari plaatsvinden.

 

Lessen uit corona

Seminar, po/vo/mbo
Amrâth Grand Hotel de l’Empereur, Maastricht
30 juni 2022, 10:00 - 14:15 uur
Gratis

Op dit seminar ga je de dialoog aan met professionals uit de onderwijspraktijk, overheid en wetenschap. Dat gebeurt in drie opeenvolgende gesprekken over de gevolgen van corona, wat scholen kunnen doen, en wat we geleerd hebben.

 

Panama-conferentie

Conferentiehotel Woudschoten te Zeist - PO
30 juni – 1 juli, 2022

Op de Panamaconferentie worden recente onderzoeksresultaten op het gebied van het onderwijzen van rekenen-wiskunde gepresenteerd. Met onder andere resultaten van een veertigjarig onderzoek en recente proefschriften.
 


KindVak 2022

Beurs - PO
Verplaatst naar september 2022 

'Als kinderen je vak zijn!' Het tweejaarlijkse evenement KindVak staat weer op het programma. Locatie: Brabanthallen, 's-Hertogenbosch. Wat zijn de uitdagingen waar jouw vakgenoten momenteel tegenaan lopen? Je leert daar meer over op KindVak, een driedaagse beurs met stands, workshops, presentaties en exposities voor alle vakprofessionals die met kinderen tot 12 jaar werken (kinderopvang en po), en die benieuwd zijn hoe hun branche er voor staat. Over het programma wordt binnenkort meer bekend gemaakt op de site. Daar kun je jezelf ook alvast registreren voor de nieuwsbrief. Een ticket voor toegang kost €10,-.

 

-----

Disclaimer: De redactie van Didactief is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor de (inhoud van) de activiteiten die in de agenda genoemd worden. Aan deze agenda kunnen geen rechten ontleend worden. Om in aanmerking te komen voor opname in de agenda, stuur uw data naar [email protected].

Click here to revoke the Cookie consent