Sietske Waslander

Prof. dr. Sietske Waslander is als hoogleraar Sociologie verbonden aan TIAS School for Business and  Society. Binnen het GovernanceLAB verricht zij onderzoek naar sturing en governance in het onderwijs,  en participeert ze in de longitudinale landelijke evaluatie van Passend onderwijs. Ze geeft onderwijs in  verschillende TIAS opleidingen. Waslander is kroonlid van de Onderwijsraad.

Paul Kirschner

Paul A. Kirschner is emeritus hoogleraar Onderwijspsychologie aan de Open Universiteit en gasthoogleraar aan de Thomas More Hogeschool (België).

Gert Biesta

Prof. dr. Gert Biesta is hoogleraar aan de Maynooth University in Ierland, alsmede bezoekend Professor aan de NLA University College & University van Agder, Noorwegen. Hij bezet de NIVOZ leerstoel voor de pedagogische dimensies van onderwijs, opleiding en vorming aan de Universiteit voor Humanistiek.

Juf Eline

 Eline is leraar in groep 1/2 op een basisschool in de Randstad. Ze heeft de academische pabo afgerond en een master onderwijskunde op zak.

Ferry Haan

Ferry Haan is docent economie en onderzoekscoördinator aan het Jac. P. Thijsse College in Castricum, en docent aan de master Leraar economie aan de Hogeschool van Amsterdam. Tussen 2015 en 2019 was hij geassocieerd lid van de Onderwijsraad. Hij promoveerde in 2018 aan de Universiteit van Amsterdam op excellentiebeleid in het vo.

Amber Walraven

Amber Walraven is universitair docent Radboud Docenten Academie, Nijmegen.

BLONZ

BLoggers over OnderwijsoNderZoek: onderwijswetenschappers vertellen over hun onderzoek en over de link met de praktijk. 

René Kneyber

René Kneyber is docent wiskunde en auteur van Orde houden in het voortgezet onderwijs en De Orde generator. Hij is initiatiefnemer en redacteur van Het Alternatief en is lid van de Onderwijsraad.

Jacques Dane

Jacques Dane is historicus en hoofd collectie en onderzoek van het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht.

Caroline Wisse

Caroline Wisse is docent Nederlands op Hervormd Lyceum West in Amsterdam en lid van het ontwikkelteam Nederlands voor Curriculum.nu. Ook is ze eigenaar van Taalenttraining.

Jo Kloprogge

Jo Kloprogge is zelfstandig onderwijsadviseur.

Frank Jongbloed

Frank Jongbloed is leerkracht en schoolleider in het primair onderwijs.

Jan van de Ven

Jan van de Ven is programmamanager bij ResearchED Nederland en leraar po. Hij was medeoprichter van PO in Actie en het Lerarencollectief.

Louise Elffers

Louise Elffers is lector Kansrijke schoolloopbanen in een diverse stad (HvA), onderzoeker bij Onderwijswetenschappen (UvA) en directeur van het Kenniscentrum Ongelijkheid. Ze schreef De bijlesgeneratie.

Arnold Jonk

Arnold Jonk is bestuurder in het Amsterdamse basisonderwijs bij STAIJ. Eerder werkte hij bij de onderwijsinspectie en het ministerie van OCW.

Click here to revoke the Cookie consent