Caroline Wisse-Weldam

Caroline Wisse-Weldam is docent Nederlands op vmbo-t en taalcoördinator op scholengemeenschap Gregorius College Utrecht.

Frank Jongbloed

Frank Jongbloed is leerkracht en schoolleider in het primair onderwijs.

Paul Kirschner

Paul Kirschner is hoogleraar Onderwijspsychologie aan de Open Universiteit.

Sietske Waslander

Prof. dr. Sietske Waslander is als hoogleraar Sociologie verbonden aan TIAS School for Business and  Society. Binnen het GovernanceLAB verricht zij onderzoek naar sturing en governance in het onderwijs,  en participeert ze in de longitudinale landelijke evaluatie van Passend onderwijs. Ze geeft onderwijs in  verschillende TIAS opleidingen. Waslander is kroonlid van de Onderwijsraad.

Gert Biesta

Prof. dr. Gert Biesta is als hoogleraar verbonden aan de Brunel University London en als bezoekend hoogleraar aan het NLA University College in Bergen (Noorwegen). Hij bezet de NIVOZ leerstoel voor de pedagogische dimensies van onderwijs, opleiding en vorming aan de Universiteit voor Humanistiek. Biesta is geassocieerd lid van de Onderwijsraad.

BLONZ

BLoggers over OnderwijsoNderZoek: onderwijswetenschappers vertellen over hun onderzoek en over de link met de praktijk. 

Jo Kloprogge

Jo Kloprogge is zelfstandig onderwijsadviseur.

Jacques Dane

Jacques Dane is historicus en hoofd collectie en onderzoek van het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht

Theo Wubbels

Theo Wubbels is emeritus hoogleraar Onderwijskunde aan de Universiteit Utrecht. Hij is een van de initiatiefnemers van de Academische Pabo Utrecht, de eerste in Nederland. Daarnaast is Wubbels voorzitter van de Programmaraad fundamenteel onderzoek (PROO) en Overkoepelende programmaraad van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO/NWO).

Emmanuel Naaijkens

Emmanuel Naaijkens is onderwijsjournalist.

René Kneyber

René Kneyber is docent wiskunde en auteur van Orde houden in het voortgezet onderwijs en De Orde generator. Hij is initiatiefnemer en redacteur van Het Alternatief en is lid van de Onderwijsraad.