Webinar Martin Ringenaldus en Dominique Sluijsmans #Didactief50

Tekst Redactie
Gepubliceerd op 01-06-2021
Toetsing roept bij leerlingen nog vaak negatieve reacties op. Maar wat als toetsing iets wordt dat leerlingen helpt? Als toetsing iets wordt waarbij leerlingen geloof in eigen kunnen (terug)krijgen? Als toetsing wordt ingezet als kans voor leren?

In deze webinar neemt Martin Ringenaldus je mee hoe het anders kan. Hij werkt als docent Duits intensief met formatief handelen in zijn onderwijs. Dat heeft in de loop der tijd tot vele inzichten en ook succeservaringen geleid. In deze bijdrage staat de praktijk van formatief handelen en de belangrijke rol van de docent centraal.

Dominique reflecteert op basis van het verhaal van Martin op wat zijn praktijk zo sterk maakt vanuit wetenschappelijk onderzoek over formatief handelen. Vanuit de praktijk de verbinding leggen met de theorie én andersom is steeds de rode draad geweest in de vele gesprekken tussen Martin en Dominique. 

Martin Ringenaldus werkt als docent Duits aan RGO Middelharnis.
Dominique Sluijsmans is zelfstandig onderwijskundige en (mede)auteur van een aantal boeken op het terrein van toetsing gericht op leren.

Verder lezen? Eerder interviewden we Dominique al over feedback geven versus toetsen. Ze schreef ook een helder stuk over formatief evalueren. Aan die aanpak en de geestelijk vader daarvan, Dylan Wiliam, vind je veel op onze site, bijvoorbeeld in het dossier formatief evalueren of in deze serie blogs

Meer info over het werk van Dominique vind je hier! Lees ook deze blog van Martin Ringenaldus, over effectieve didactiek.

 

Bronvermelding

1 'Omarm de subjectiviteit'
2 Formatief evalueren volgens Dylan Wiliam
3 Een inkijkje in mijn denken
4 Jubileumcongres Koers houden

Click here to revoke the Cookie consent