Nieuws

Theo Thijssen symposium ‘De gelukkige klas’

Tekst Hannah Wolff
Gepubliceerd op 25-10-2018 Gewijzigd op 25-10-2018
Hoe actueel zijn Thijssens ideeën over onderwijs? Hoor het van onderwijskenners zoals Piet de Rooy en Louise Elffers op 15 december in Amsterdam.

Theo Thijssen (1879-1943), schoolmeester, politicus en romancier van onder andere Kees de jongen en De gelukkige klas, had vernieuwende ideeën over zaken waar we nu nog over debatteren: gelijke kansen in het onderwijs, de zelfstandigheid (en het prestige) van leerkrachten, en de voors en tegens van klassikaal onderwijs. Op dit symposium zal Thijssen, gepersonificeerd door acteur Marcel Maas, zijn denkbeelden voorleggen aan docent René Kneyber, onderwijshistoricus Piet de Rooy en onderwijswetenschapper Louise Elffers. Ook het publiek kan deelnemen aan het debat. Op het programma staan verder Heleen Terwijn van de Weekendschool en columnist Meester Bart (Ongering).

Organisator van het symposium is de Stichting Theo Thijssen, beheerder van het Theo Thijssen Museum in de Eerste Leliedwarsstraat (Thijssens geboortehuis) in Amsterdam. Daar is vanaf 24 november ook een expositie over Thijssen en het onderwijs te zien: De gelukkige klas.

 

Theo Thijssen symposium ‘De gelukkige klas.’ 15 december van 14-17 in het Calvijn College in Amsterdam. U kunt reserveren door € 7,50 over te maken op rekening NL 19 INGB 000 61 81 100 t.n.v. Stichting Theo Thijssen in Amsterdam. (Voor donateurs van het Theo Thijssen Museum, en voor journalisten is de toegang gratis.)

 

Lees ook onze recensies van Piet de Rooys Een geschiedenis van het onderwijs in Nederland en van Louise Elffers’ De bijlesgeneratie.

Verder lezen

1 Drie vragen aan Piet de Rooy
2 Run op de kopgroep

Click here to revoke the Cookie consent