Boeklancering 'Leer ze rekenen'

Tekst Redactie
Gepubliceerd op 16-01-2022
De nieuwe kennisbundel 'Leer ze rekenen' werd tijdens de researchED Nederland Kick-Off (15 januari) gelanceerd door Marian Hickendorff.

Samen met taal en lezen vormt rekenen het fundament onder het curriculum van de basisschool. Rekenen is een taal apart die leerlingen zich moeten eigen maken, namelijk de taal van getallen, hoeveelheden en patronen. Rekenonderzoekers Marian Hickendorff, Ronald Keijzer en Hans van Luit selecteerden 25 kernpublicaties uit de schatkamer van het (internationale) onderzoek over rekenen en rekenonderwijs. Onderwijsjournalist Bea Ros maakte de inzichten hieruit toegankelijk voor de praktijk van de leraar. In de meeste hoofdstukken vertellen leraren in praktijkkaders hoe ze de theorie toepassen in hun klas.

Download 'Leer ze rekenen' hier!

 

Of BESTEL Leer ze rekenen  

 

Succesvolle Didactief-serie

Leer ze rekenen, praktische inzichten uit onderzoek voor leraren basisonderwijs is – net als de eerdere delen uit de Didactief-reeks: Op de schouders van reuzen, Werk maken van gelijke kansen en Leer ze lezen mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen besturen in het primair en hoger onderwijs, een hogeschool, de PO-Raad, de wetenschap en onderwijsvakblad Didactief. Dit keer sloot het Lerarencollectief zich bij hen aan.

Dit webinar kwam tot stand in samenwerking met ResearchED.

Bronvermelding

1 Webinar Leer ze rekenen
2 Leer ze rekenen

Click here to revoke the Cookie consent