Webinar Wilfried Admiraal #Didactief50

Tekst Redactie
Gepubliceerd op 08-06-2021
Wilfried Admiraal gaat in zijn webinar in op de samenwerking tussen onderzoekers en leraren in werkplaatsen onderwijsonderzoek.

Wilfried Admiraal is hoogleraar Onderwijskunde aan de universiteit Leiden, en directeur van de universitaire lerarenopleiding in Leiden, het ICLON. Hij is hoofd van het onderzoeksprogramma 'Student participation, engagement and achievement in online learning in higher education' van het Centre for Education and Learning (CEL) van de strategische alliantie tussen de universiteiten van Leiden, Delft en Rotterdam.

Verder lezen? Eerder pleitte Admiraal voor academisch docentschap: leraren die onderzoek en praktijk combineren. Maar, zei hij, in de opleiding kun je beter doseren. Leer docenten pas onderzoeken wanneer ze er klaar voor zijn. Admiraal selecteerde in 2016 onderzoek waar leraren hun voordeel mee kunnen doen.

Op verschillende plaatsen in Nederland werken onderzoekers samen met leraren in zogenoemde werkplaatsen onderwijsonderzoek. Werkbare principes die uit die samenwerking zijn gedistilleerd, vind je hier. Zie ook specifiek Onderwijswerkplaats Amsterdam en Utrecht.

 

Click here to revoke the Cookie consent