Wat lees je in het meinummer van Didactief?

Snap jij het?

Vijf zaken die je moet weten over onderwijsonderzoek om het beter te begrijpen en er echt iets aan te hebben. Christian Bokhove (universiteit van Southampton) schept helderheid.


Uitstelgedrag

Intelligentie is belangrijk voor schoolsucces, maar de leerhouding van leerlingen telt minstens even hard mee. Uitstelgedrag komt veel voor. Wat kun je daaraan doen? Fred Korthagen legt uit.


Leraar-leider

Masteropleidingen claimen bij te dragen aan het leiderschap van leraren. Maar wat is dat eigenlijk? Marco Snoek gaat op onderzoek uit.


Het jonge kind

Jan Dirk Imelman, Sieneke Goorhuis-Brouwer en Wilna Meijer hebben de krachten weer gebundeld en schreven een nieuw boek over de psychologie en pedagogiek van het jonge kind.

Word abonnee

De voordelen van een abonnement op Didactief

  • Iedere maand Didactief in de brievenbus.
  • Toegang tot het online archief, waarin alle artikelen vanaf 2003 doorzoekbaar zijn op trefwoord.
  • Korting op boeken, workshops en cursussen.

Word abonnee

Didactief brengt onderzoek en praktijk met elkaar in contact. Lees over de laatste onderzoeksresultaten en de nieuwste trends. Ontdek hoe de ideeën en oplossingen die de wetenschap aandraagt zich houden in de klas, krijg meer inzicht in gedrag en interesses van leerlingen en doe talloze nieuwe ideeën op. Het eerste jaar ontvang je al tien nummers en toegang tot alle online artikelen voor slechts € 37,50.

Word abonnee
Click here to revoke the Cookie consent