Didactief in december 2022

Beste onderzoek van 2022

Het is inmiddels een goede traditie: elk jaar nodigen we een toponderzoeker uit om in december het beste onderzoek van het voorbije jaar te selecteren. Hoogleraar Sabine Severiens – gespecialiseerd in diversiteit – zet haar favo’s op een rij voor je.

Keuzestress

Wil jij je leerlingen helpen bij de keuze voor een vervolgopleiding? De inspectie onderzocht waarom gekwalificeerde en gemotiveerde leerlingen soms afzien van aanmelding, als die opleiding selecteert. En wat jij daaraan kan doen.

 

Special Basisvaardigheden

Hoe beslis je wat je veel en wat je weinig aandacht geeft in de klas? De huidige kerndoelen zijn breed en vaag. Leraren en experts actualiseren ze op dit moment voor Nederlands, rekenen en wiskunde, burgerschap en digitale geletterdheid. Want als het doel niet helder is, kun je ook niet goed mikken.
 

Feest!

December wordt een feestmaand: houdt ons in de gaten. Straks breekt ons boekenfestival los. We verloten heel veel en geven 20% korting op onze mooiste titels. Alleen aan abonnees natuurlijk. Nog geen abonnee? Mis die kortingscode niet en fix het!

 

 

Beeld: Shutterstock

Click here to revoke the Cookie consent