Wat lees je in het volgende nummer van Didactief?

De lente komt eraan! In april hebben we allemaal weer wat extra energie. De centraal examens komen dichterbij. Tijd voor een korte pauze, met een nieuwe Didactief in de hand natuurlijk.

Nog geen abonnee? Profiteer dan vóór maandag 13 maart 16:00 u. van de speciale aanbieding: 1 jaar (10 nrs) Didactief van € 58,50 voor € 39,- én welkomstcadeaus t.w.v. € 48,-!

Richard RyanMotiveren

Nederlandse leerlingen behoren tot de minst gemotiveerde ter wereld. Didactief interviewde Richard Ryan, wereldwijd bekroond onderzoeker en geestelijk vader van de beroemdste motivatietheorie, de Self Determination Theory (SDT). Hij blijkt vaak verkeerd  begrepen. Autonomy = independence.

De effectieve school

Jaap Scheerens (Universiteit Twente) analyseerde vorig jaar al het onderzoek naar schooleffectiviteit, in een soort magnum opus. Collega-hoogleraar Klaas van Veen, van de Rijksuniversiteit Groningen, bespreekt het uitgebreid.

peuterspeelzaalEn het gesprek gaat door over vve

Ook in april weer veel aandacht voor voor- en vroegschoolse educatie. Onderzoekers debatteren over de waarde van de gevonden effecten.

Een goed schooladvies

Alles op een rij over… het schooladvies. Je wilt natuurlijk dat je leerlingen een goede overstap maken naar het vo en jij kent ze als de beste. Maar ook jij kunt niet in een glazen bol kijken. Hoe kom je tot het beste advies?

En verder in het aprilnummer een interview met de nieuwe directie van SLO, columns van Paul Kirschner en Sietske Waslander, onderwijsgeschiedenis met Sjoerd Karsten, tips voor lesgeven aan meertalige leerlingen en nog veel meer.

Neem vóór maandag 13 maart 16:00 uur een abonnement, dan krijg je dit nummer thuis.

Profiteer van de speciale aanbieding:

Didactief: het 1e jaar voor slechts € 58,50 € 39,- + cadeaus t.w.v. minimaal € 48,-!

LET OP: Abonnees van Didactief krijgen niet alleen iedere editie in de brievenbus, maar ook toegang tot het online archief met alle Didactief-artikelen sinds 2003. Zo veel onderwijsonderzoek!

Word abonnee

De voordelen van een abonnement op Didactief

  • Iedere maand Didactief in de brievenbus.
  • Toegang tot het online archief, waarin alle artikelen vanaf 2003 doorzoekbaar zijn op trefwoord.
  • Korting op boeken, workshops en cursussen.

Word abonnee

Didactief brengt onderzoek en praktijk met elkaar in contact. Lees over de laatste onderzoeksresultaten en de nieuwste trends. Ontdek hoe de ideeën en oplossingen die de wetenschap aandraagt zich houden in de klas, krijg meer inzicht in gedrag en interesses van leerlingen en doe talloze nieuwe ideeën op. Het eerste jaar ontvang je al tien nummers en toegang tot alle online artikelen voor slechts € 37,50.

Word abonnee