Didactief in september 2021

 

Lerarentekort

ResearchNed en SEO onderzochten wat OCW sinds 2013 deed om meer leraren te trekken. Een van de aanbevelingen: meer aandacht voor effectiviteit en doelmatigheid is geen overbodige luxe.

 
Leven lang leren, ook leraren

Je vak bijhouden is een uitdaging in ieder beroep. OCW zette in het verleden zijn kaarten op een Lerarenregister, maar kreeg weinig bijval vanuit de beroepsgroep. En toch, is het eigenlijk zo’n slecht idee?

 Ouders en school

Het is en blijft een ingewikkelde relatie. Gijsbert Leertouwer promoveerde op wat we gerust de machtsvraag kunnen noemen. Van wie is de school nu eigenlijk? Didactief sprak met hem.
 

 

 


 IQ-testen

Wat zeggen IQ-testen nu eigenlijk? Ben je heel slim als je hoog scoort of ben je gewoon goed in het maken van die testen? Steven Raaijmakers zet zin en onzin op een rijtje.

.

Word abonnee

De voordelen van een abonnement op Didactief

  • Iedere maand Didactief in de brievenbus.
  • Toegang tot het online archief, waarin alle artikelen vanaf 2003 doorzoekbaar zijn op trefwoord.
  • Korting op boeken, workshops en cursussen.

Word abonnee

Didactief brengt onderzoek en praktijk met elkaar in contact. Lees over de laatste onderzoeksresultaten en de nieuwste trends. Ontdek hoe de ideeën en oplossingen die de wetenschap aandraagt zich houden in de klas, krijg meer inzicht in gedrag en interesses van leerlingen en doe talloze nieuwe ideeën op. Het eerste jaar ontvang je al tien nummers en toegang tot alle online artikelen voor slechts € 37,50.

Word abonnee
Click here to revoke the Cookie consent