Wat lees je in het volgende nummer van Didactief?

Didactief in december

 

Beste onderzoek van 2018

Traditioneel publiceren we in december het beste onderwijsonderzoek van het afgelopen jaar. Pedro De Bruyckere, auteur van onder andere Jongens zijn slimmer dan meisjes en Klaskit. Tools voor topleraren, maar ook onderzoeker en pedagoog aan Arteveldehogeschool in Gent, maakt de selectie.

ADHD

Elke klas telt wel een leerling met ADHD. Gedragsproblemen belemmeren het leren, maar ADHD zegt niets over de intelligentie van het kind.

Europese overgangen

De Rijksuniversiteit Groningen heeft de overgang van primair naar voortgezet onderwijs in acht Europese landen onderzocht. Nederland valt op door de neiging steeds meer categorale scholen in te richten.

Talentontwikkeling

Leerkrachten van basisschool Het Talent in Lent werkten twee jaar lang samen met de universiteiten van Twente en Nijmegen: praktijkgericht onderzoek naar onderwerpen die ze zelf aandroegen. Wat heeft het opgeleverd?

 

Word abonnee

De voordelen van een abonnement op Didactief

  • Iedere maand Didactief in de brievenbus.
  • Toegang tot het online archief, waarin alle artikelen vanaf 2003 doorzoekbaar zijn op trefwoord.
  • Korting op boeken, workshops en cursussen.

Word abonnee

Didactief brengt onderzoek en praktijk met elkaar in contact. Lees over de laatste onderzoeksresultaten en de nieuwste trends. Ontdek hoe de ideeën en oplossingen die de wetenschap aandraagt zich houden in de klas, krijg meer inzicht in gedrag en interesses van leerlingen en doe talloze nieuwe ideeën op. Het eerste jaar ontvang je al tien nummers en toegang tot alle online artikelen voor slechts € 37,50.

Word abonnee
Click here to revoke the Cookie consent