Didactief in het najaar

September: The Dark Side

Steeds meer leraren werken evidence-informed. En dat is prachtig. Maar wees op je hoede, want resultaten van onderwijsonderzoek zijn niet altijd wat ze lijken. Soms vertekent het enthousiasme van de onderzoeker de eindresultaten, soms is er domweg sprake van manipulatie.

En een nieuwe columnist: Jan van de Ven, leerkracht basisonderwijs, voorman van het nieuwe Lerarencollectief en een van de oprichters van PO in Actie!

Inspecteur Herman Franssen deelt de resultaten van zijn onderzoek naar de vele dyslexieverklaringen in Nederland. Een Belgische promovendus neemt onze onderwijsvrijheid onder de loep.

 

Oktober: Biesta versus Merry

De Brexit, de Europese verkiezingen, geluiden over toenemende segregatie. Burgerschap wordt een steeds belangrijker thema, ook in de klas. Maar wat bedoelen we er eigenlijk mee? Onze columnist Gert Biesta en hoogleraar Onderwijskunde Michael Merry proberen het begrip als onderwijsdoel nader te definiëren.

 

 

 

December: Beste onderwijsonderzoek van 2019

Het is een mooie traditie: elk jaar selecteert een onderzoeker van naam de beste onderzoeken van het afgelopen jaar. Wij kijken er nu al naar uit.

 

Word abonnee

De voordelen van een abonnement op Didactief

  • Iedere maand Didactief in de brievenbus.
  • Toegang tot het online archief, waarin alle artikelen vanaf 2003 doorzoekbaar zijn op trefwoord.
  • Korting op boeken, workshops en cursussen.

Word abonnee

Didactief brengt onderzoek en praktijk met elkaar in contact. Lees over de laatste onderzoeksresultaten en de nieuwste trends. Ontdek hoe de ideeën en oplossingen die de wetenschap aandraagt zich houden in de klas, krijg meer inzicht in gedrag en interesses van leerlingen en doe talloze nieuwe ideeën op. Het eerste jaar ontvang je al tien nummers en toegang tot alle online artikelen voor slechts € 37,50.

Word abonnee
Click here to revoke the Cookie consent