Didactief in december 2021

 

Praktischer en levensechter 

Praktischer en levensechter. Dat is het ideaalplaatje voor de nieuwe leerweg die vanaf 2024 de gemengde en theoretische leerweg moet vervangen. De arbeidsmarkt kan het amper afwachten. Wat vraagt dit nieuwe vmbo-p van leraren en scholen?


Beste onderzoek 2021

Het is een mooie traditie, vinden wij. Elk jaar selecteert een expert voor ons het beste onderwijsonderzoek van het voorbije jaar. Dit keer is de eer aan Inge de Wolf, onderwijsinspecteur, hoogleraar aan de Universiteit Maastricht en directeur van de Academische Werkplaats Onderwijskwaliteit, en medeoprichter van Education Lab NL.

.

 

 


 

Ideologische bril

Veel van onze opvattingen over onderwijs zijn gekleurd door ideologieën, ook al beseffen we dat nauwelijks. Michael Merry vraagt aandacht voor de structurele ongelijkheid in de Nederlandse school en onze eigen blinde vlekken..

 

 

 

Mbo-onderzoek

Didactief was aanwezig op de jaarlijkse MBO Onderzoeksdag, begin november op het Koning Willem I College in Den Bosch, en doet verslag..

Word abonnee

De voordelen van een abonnement op Didactief

  • Iedere maand Didactief in de brievenbus.
  • Toegang tot het online archief, waarin alle artikelen vanaf 2003 doorzoekbaar zijn op trefwoord.
  • Korting op boeken, workshops en cursussen.

Word abonnee

Didactief brengt onderzoek en praktijk met elkaar in contact. Lees over de laatste onderzoeksresultaten en de nieuwste trends. Ontdek hoe de ideeën en oplossingen die de wetenschap aandraagt zich houden in de klas, krijg meer inzicht in gedrag en interesses van leerlingen en doe talloze nieuwe ideeën op. Het eerste jaar ontvang je al tien nummers en toegang tot alle online artikelen voor slechts € 37,50.

Word abonnee
Click here to revoke the Cookie consent