Wat lees je in het volgende nummer van Didactief?

Weer fris aan de slag na de vakantie met de nieuwe Didactief in de hand.

Nog geen abonnee? Profiteer dan vóór woensdag 23 augustus 16:00 u. van de speciale aanbieding: 1 jaar (10 nrs) Didactief van € 58,50 voor € 39,- én welkomstcadeaus t.w.v. € 48,-!

 

overleg stageEnquête: opstarthulp

Worden starters op jouw school (goed) begeleid? En hoe ervaar je als startende leraar zelf de  begeleiding? Vul in tien minuten onze enquête in op didactiefonline.nl (zie homepage). In september  lees je wat er op scholen gebeurt, en wat er beter kan.

Passend onderwijs

Komende zomer worden veel onderzoeken naar passend onderwijs gepubliceerd. Didactief inventariseert de belangrijkste resultaten, en schrijft erover op didactiefonline.nl. Houd onze site dus  in de gaten, want al dit nieuwe onderzoek levert veel informatie op. Hoe je buren problemen  oplossen, bijvoorbeeld.

Voortschrijdend inzicht

Dat is zeker van toepassing op voor-en vroegschoolse educatie (vve). In het cohortonderzoek pre- COOL staan er voor juni weer resultaten op de rol, en in het najaar komt er nóg meer. Onderzoekers beschrijven wat ze zien op scholen, en hoe je leerlingen die extra aandacht vergen beter kunt begeleiden en meer bij de les betrekken.

Optimaal leren!

Renate de Groot, hoogleraar Biopsychologie van leren aan de Open Universiteit, heeft onderzoek gedaan naar de biologische en psychologische voorwaarden voor leren. Dat klinkt heel abstract, maar ze kan er smeuïg over schrijven.

Fijne zomer!

Tot september zitten wij op onze website en sociale media niet stil. Blijf ons dus de komende tijd  online volgen. Succes met de laatste loodjes en een fijne vakantie!


Neem vóór woensdag 23 augustus 16:00 uur een abonnement, dan krijg je dit nummer thuis.

Profiteer van de speciale aanbieding:

Didactief: het 1e jaar voor slechts € 58,50 € 39,- + cadeaus t.w.v. minimaal € 48,-!

LET OP: Abonnees van Didactief krijgen niet alleen iedere editie in de brievenbus, maar ook toegang tot het online archief met alle Didactief-artikelen sinds 2003. Zo veel onderwijsonderzoek!

Word abonnee

De voordelen van een abonnement op Didactief

  • Iedere maand Didactief in de brievenbus.
  • Toegang tot het online archief, waarin alle artikelen vanaf 2003 doorzoekbaar zijn op trefwoord.
  • Korting op boeken, workshops en cursussen.

Word abonnee

Didactief brengt onderzoek en praktijk met elkaar in contact. Lees over de laatste onderzoeksresultaten en de nieuwste trends. Ontdek hoe de ideeën en oplossingen die de wetenschap aandraagt zich houden in de klas, krijg meer inzicht in gedrag en interesses van leerlingen en doe talloze nieuwe ideeën op. Het eerste jaar ontvang je al tien nummers en toegang tot alle online artikelen voor slechts € 37,50.

Word abonnee