Wat lees je in het volgende nummer van Didactief?

Beleid bij krimp

Basisschoolbesturen in Nederland zijn wereldkampioen autonomie, dat is bekend. Maar wat betekent dat als scholen krimpen? Dan maakt het uit welke bestuurder aan de touwtjes trekt. In het septembernummer onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen.


Burgerschap

Hoogleraar Gert Biesta kijkt naar de huidige curriculumherziening en vraagt zich af of er niet te veel nadruk ligt op kennis en vaardigheden. En is burgerschapseducatie in Nederland niet te moraliserend in plaats van emanciperend? Een uitgebreide reflectie.


Fijne vakantie!

Eerst lekker genieten van je welverdiende rust. Ga je toch al kijken wat je komend schooljaar te wachten staat? Blader dan eens door ons online archief. Je vindt er veel onderwijsonderzoek waar je met collega’s over kunt praten, om te kijken hoe je lessen anders kunt aanpakken of gewoon eens na te denken hoe het altijd beter kan.

 

Word abonnee

De voordelen van een abonnement op Didactief

  • Iedere maand Didactief in de brievenbus.
  • Toegang tot het online archief, waarin alle artikelen vanaf 2003 doorzoekbaar zijn op trefwoord.
  • Korting op boeken, workshops en cursussen.

Word abonnee

Didactief brengt onderzoek en praktijk met elkaar in contact. Lees over de laatste onderzoeksresultaten en de nieuwste trends. Ontdek hoe de ideeën en oplossingen die de wetenschap aandraagt zich houden in de klas, krijg meer inzicht in gedrag en interesses van leerlingen en doe talloze nieuwe ideeën op. Het eerste jaar ontvang je al tien nummers en toegang tot alle online artikelen voor slechts € 37,50.

Word abonnee
Click here to revoke the Cookie consent