Wat lees je in het volgende nummer van Didactief?

Het meinummer (5)
 

Specialist met passie

In iedere klas zit er wel één: een leerling die rechts gaat, waar de rest links wil. Voor deze eenlingen is er een breed palet aan specialistische vakopleidingen: van glazenier tot zilversmid, van meubelstoffeerder tot orthopedisch technicus. Allemaal in beeld in een gratis special.

Overgang groep 2-3

In In Nederland is het een redelijk harde caesuur die soms zelfs ritueel gevierd wordt: de overgang van groep 2 naar 3. Hoe doen ze dat in het buitenland? En kan de grote stap misschien ook versoepeld worden?

Fit & vaardig

Vier maanden extra leerwinst op spelling en rekenen door drie maal per week bewegend taal- en rekenles te krijgen. Het klinkt ongelooflijk, maar onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen wijst uit dat het kan.

Word abonnee

De voordelen van een abonnement op Didactief

  • Iedere maand Didactief in de brievenbus.
  • Toegang tot het online archief, waarin alle artikelen vanaf 2003 doorzoekbaar zijn op trefwoord.
  • Korting op boeken, workshops en cursussen.

Word abonnee

Didactief brengt onderzoek en praktijk met elkaar in contact. Lees over de laatste onderzoeksresultaten en de nieuwste trends. Ontdek hoe de ideeën en oplossingen die de wetenschap aandraagt zich houden in de klas, krijg meer inzicht in gedrag en interesses van leerlingen en doe talloze nieuwe ideeën op. Het eerste jaar ontvang je al tien nummers en toegang tot alle online artikelen voor slechts € 37,50.

Word abonnee