Wat lees je in het volgende nummer van Didactief?

De lente is gearriveerd en nog even en de centraal examens staan voor de deur! Tijd voor een korte pauze in het zonnetje, met een nieuwe Didactief in de hand natuurlijk.

Nog geen abonnee? Profiteer dan vóór dinsdag 18 april 16:00 u. van de speciale aanbieding: 1 jaar (10 nrs) Didactief van € 58,50 voor € 39,- én welkomstcadeaus t.w.v. € 48,-!

logo stichting leerkrachtStichting LeerKRACHT

Een krappe vijfhonderd scholen proberen inmiddels hun onderwijs te verbeteren met de methode van Stichting leerKRACHT. Wat begon als vrijwilligerswerk van een oud McKinsey-consultant, is uitgegroeid tot een flinke onderwijsadviseur. Didactief nam een kijkje op deelnemende scholen.


The Dutch Way

Hoe vaak worden Finland of Canada ons niet ten voorbeeld gesteld? Alma Harris, hoogleraar Educational Leadership aan het Institute of Education (IOE) in Londen, zegt: ‘Kijk ook naar jezelf, want Nederland doet het juist heel goed.’

Vakman of robot

Onlangs is een driejarig onderzoek afgerond naar de toekomst van het mbo. Hoe zorgen we ervoor dat studenten goed voorbereid zijn in een tijd van robots en digitalisering?

Scholen voor de toekomst

Hyperion, Vathorst en IJburg. Het zijn bekende schoolnamen. Maar wat doen ze nu echt anders dan andere scholen? Onderzoekers namen ze de maat. Welke doelen hanteren ze, en hoe proberen ze die te bereiken?

diverse kinderenDiversiteit

Merlijn Karssen promoveert in mei op onderzoek naar de schoolprestaties, het functioneren en de onderwijservaringen van jongeren van gemengde etnische afkomst. Zij schrijft voor Didactief over hoe etnische diversiteit voelt.

En verder in het meinummer een column van Gert Biesta, zes pagina’s kort onderzoek, een promotieonderzoek naar de invoering van taalkunde in het examen Nederlands voor havo en vwo (oftewel: van wie zijn de vakinhoud en de examens?), en nog veel meer.


Neem vóór dinsdag 18 april 16:00 uur een abonnement, dan krijg je dit nummer thuis.

Profiteer van de speciale aanbieding:

Didactief: het 1e jaar voor slechts € 58,50 € 39,- + cadeaus t.w.v. minimaal € 48,-!

LET OP: Abonnees van Didactief krijgen niet alleen iedere editie in de brievenbus, maar ook toegang tot het online archief met alle Didactief-artikelen sinds 2003. Zo veel onderwijsonderzoek!

Word abonnee

De voordelen van een abonnement op Didactief

  • Iedere maand Didactief in de brievenbus.
  • Toegang tot het online archief, waarin alle artikelen vanaf 2003 doorzoekbaar zijn op trefwoord.
  • Korting op boeken, workshops en cursussen.

Word abonnee

Didactief brengt onderzoek en praktijk met elkaar in contact. Lees over de laatste onderzoeksresultaten en de nieuwste trends. Ontdek hoe de ideeën en oplossingen die de wetenschap aandraagt zich houden in de klas, krijg meer inzicht in gedrag en interesses van leerlingen en doe talloze nieuwe ideeën op. Het eerste jaar ontvang je al tien nummers en toegang tot alle online artikelen voor slechts € 37,50.

Word abonnee