Ingezonden brief: pesten

Tekst Anique Clabbers
Gepubliceerd op 29-06-2012
Anique Clabbers - Beste redactie van Didactief, Ik ben erg onder de indruk van het artikel Grijp altijd in: slachtoffer van pesterijen geeft leerkrachten advies’ (Didaktief, juni 2011). Ik ben namelijk zelf dit voorjaar stage aan het lopen in een klas waar naar mijn gevoel veel sprake is van pesterijen. En zelf ben ik opzoek naar DE manier om hiermee om te gaan.

Ik zie vaak dat er leerkrachten zijn die dit gedrag negeren of zeggen dat je er met z’n tweeën uit moet komen. Dat moet echt verschrikkelijk voelen voor deze kinderen. Om niet begrepen te worden door hun eigen leerkracht, terwijl die leerkracht ervoor moet zorgen dat het voor de kinderen veilig is.

Ik ben op dit moment bezig met het schrijven van een betoog en hierin ga ik zeker gebruikmaken van dit artikel om andere leerkrachten te overtuigen dat dit niet zomaar mag gebeuren.

Ik ben al overtuigd, ik zoek alleen nog de manier om het op te lossen. Nu de andere leerkrachten nog!

 

Anique Clabbers, student Fontys Pabo Venlo

Deze ingezonden brief verscheen in Didactief, juni 2012.

Een ogenblik geduld...
Click here to revoke the Cookie consent