Ze halen dat nieuws uit een rapport dat demissionair minister van Bijsterveldt aan de Tweede Kamer stuurde. Het AD zette het nieuws zelfs op de voorpagina.
Iets nader beschouwd gaat het om het volgende:
a. Het betreft hier een tussenrapport, het onderzoek – beter gezegd, de monitor is nog lang niet afgerond.
b. In de brief van de minister worden informatie uit het onderzoek en uitspraken van de onderwijsinspectie (niet traceerbaar) vrijelijk gemengd.
c. De Inspectie stelt in ieder geval dat over de onderwijskwaliteit van de betrokken scholen nog geen uitspraken kunnen worden gedaan. Ze constateert geen tekortkomingen.
d. Ouders en leerkrachten zijn wel tevreden en de scholen doen iets meer aan onderwijs dan strikt verplicht. Dat is mooi, maar ook heel gewoontjes voor scholen die betrokken zijn bij een experiment.
De conclusie is dat er nauwelijks iets te melden valt en zeker niet kan worden gesteld dat de flexschool goede resultaten boekt. Het is prima dat er met flexibele onderwijstijden wordt geëxperimenteerd en wat mij betreft mag dat doorgaan in de komende jaren. Dit soort flutberichten verdient echter geen aandacht en zou die bij serieuze journalistiek ook niet krijgen.
En blijf op de hoogte van onderwijsnieuws en de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen!
Inschrijven