Recensies

Nationale Voorleesdagen voor iedereen

Tekst Bea Ros
Gepubliceerd op 24-01-2018 Gewijzigd op 26-01-2021
Niet alleen voorlezen in de kleuterklas, maar juist ook aan oudere leerlingen. We geven u vijf tips van mooie voorleesboeken, speciaal voor de Nationale Voorleesdagen!

- Diverse auteurs, Rembrandts Voorleesbijbel
'Rembrandt verbeeldde mensen, ook als het om bijbelse taferelen ging. Hij toont niet het heilige plaatje, maar juist de emoties. De hoofdconservator van het Rembrandthuis noemt hem een echte verhalenverteller.' Klik op de titel van het boek en lees de hele recensie van Bea Ros.

- Annet Schaap, Lampje
'Ik weet niet of titel en omslag kinderen meteen verleiden tot lezen, maar o, o, wat heeft Annet Schaap met Lampje een prachtig kinderboek geschreven! Plezierig werk aan de winkel dus: lees (stukjes uit) dit boek voor en betover je leerlingen en jezelf met dit mooi geschreven en heerlijk klassieke verhaal.' Klik op de titel van het boek en lees de hele recensie van Bea Ros.

- Sjoerd Kuyper, Hotel de Grote L
'De jeugdboeken van Sjoerd Kuper hebben die bijzondere kwaliteit dat zowel kinderen als volwassenen er blij van worden. Zijn nieuwste jeugdboek, Hotel De Grote L, is daarvan weer een mooi voorbeeld.' Klik op de titel van het boek en lees de hele recensie van Bea Ros.

- Benny Lindelauf en Ludwig Volbeda (ill.), Hoe Tortot zijn vissenhart verloor
'Dat Benny Lindelauf prachtig kan vertellen, weten we al sinds zijn tweeluik over de zusjes Fing, Muulke en Jes: Negen Open Armen (2004) en De hemel van Heivisj (2010). Behalve een realistisch verhaal over het leven in een Limburgs stadje voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog vormen de boeken een ode aan de kunst van het verhalen vertellen. Zijn nieuwste boek Hoe Tortot zijn vissenhart verloor speelt in een onbestemde tijd en op dito plaats, maar ook hier voert de kracht van woorden de boventoon.' Klik op de titel van het boek en lees de hele recensie van Bea Ros.

- Ilse Bos, Troep
'Tijdens zijn lezingen geeft onderwijsman Marcel van Herpen wel eens een alarmerende casus van een probleemkind, om vervolgens te verklappen dat hij zojuist Pippi Langkous heeft beschreven. Daar moest ik aan denken bij het lezen van Troep, het debuut van Ilse Bos. De ‘troep’, dat zijn dertien kinderen die zelfstandig op woonboot de Blauwtje wonen, terwijl hun (pleeg)moeder Taatje de wereld afreist op zoek naar haar geliefde.' Klik op de titel van het boek en lees de hele recensie van Bea Ros.

Deze recensies verschenen in verschillende nummers van Didactief. 

 

Click here to revoke the Cookie consent