Nieuws

Laagdrempelige steun bij kinderarmoede

Tekst Masja Lebouille
Gepubliceerd op 06-02-2020 Gewijzigd op 06-02-2020
Gemiddeld groeien twee kinderen per klas op in armoede. Leraren kunnen deze kinderen nu helpen door via één portal voorzieningen aan te vragen.

Een kind dat niet meekan op schoolreisje of op zijn verjaardag niet trakteert: volgens het Sociaal en Cultureel Planbureau groeit één op de twaalf kinderen in Nederland op in een gezin met financiële problemen. Vaak kunnen zij niet meedoen met activiteiten of hebben geen geld voor schoolspullen. Daarom slaan verschillende fondsen nu de handen ineen om deze kinderen te helpen. Voortaan is er één loket waar ouders, leraren en huisartsen voorzieningen kunnen aanvragen. Zo kunnen kinderen door Sam& zwemles, muziekles of theaterles volgen. Ook een verjaardagsbox of uitje behoort tot de mogelijkheden. In de portal staan ook tips over hoe je kinderarmoede bespreekbaar maakt en naar wie je ouders kunt doorverwijzen.

Samen voor alle Kinderen (Sam&) is een samenwerkingsverband van Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Jarige Job en Nationaal Fonds Kinderhulp.

 

Ga direct naar de portal: www.samenvoorallekinderen.nl 

Verder lezen

1 Armoede schaadt leerprestaties

Click here to revoke the Cookie consent