Nieuws

Gratis voorproefje op toppublicaties

Tekst Bea Ros
Gepubliceerd op 22-03-2021 Gewijzigd op 23-03-2021
Bij de World Education Summit (22-25 maart) stelde uitgeverij Routlegde een freebook samen met hoofdstukken uit tien boeken van internationale toppers in onderwijsonderzoek, zoals John Hattie, Paul Kirschner en Pasi Sahlberg. Een mooie kans om zicht te krijgen op internationale inzichten uit onderzoek.   


Het freebook, zoals de naam al zegt een gratis te downloaden boek, biedt een mooi voorproefje van internationale toppublicaties. Daaronder zitten moderne klassiekers als Visible Learning (1e druk 2008) van John Hattie en Eric Anderman, maar ook boeken die nog moeten uitkomen, zoals eentje van John Almarode over inclusief lesgeven.
Er komt een brede variatie aan thema’s langs. Zo is er een hoofdstuk over de ontmaskering van hardnekkige onderwijsmythes (de tien doodzondes door Paul Kirschner, die hij eerder ook beschreef in het Didactief-boek Op de schouders van reuzen). Een hoofdstuk over lessen uit Singapore, het land dat altijd weer in de top-drie van PISA prijkt. En eentje met lessen voor de VS, over hoe leraren de democratie kunnen redden (daar kunnen vast meer landen hun voordeel mee doen).

Blijkens de titel kan dit boek ‘great teaching en learning’ ontketenen. Of het zo eenvoudig is, is natuurlijk de vraag, maar het is wel een mooie, laagdrempelige kans om zicht te krijgen op internationale inzichten uit onderzoek. En wie weet  geïnspireerd te raken.

Unleashing Great Teaching and Learning. Routlegde Osiris World Education Summit Freebook 2021.

Click here to revoke the Cookie consent