Nieuws

Gezocht: scholen voor onderzoek naar vernieuwd toezicht op onderwijs

Tekst Redactie
Gepubliceerd op 17-12-2018 Gewijzigd op 20-12-2018
Werk je bij een school en zou je graag de hulp of begeleiding van een onderzoeker inschakelen? Of ben je onderzoeker en heb je een bijzonder onderzoeksproject voor scholen in de aanbieding? Stuur je oproep naar [email protected] o.v.v. Didactief Dating.

De Inspectie van het Onderwijs wil graag weten wat de effecten van het vernieuwde toezicht zijn op het onderwijs. Het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) heeft daarom onderzoekers van de Radboud Universiteit, University College London en de Universiteit van Tilburg gevraagd om door middel van onafhankelijk onderzoek de effecten in kaart te brengen. De onderzoekers zijn vorig schooljaar gestart en hebben enkele van u ontmoet door start- en eindgesprekken bij te wonen en gesprekken te houden. Ze zijn nu bezig met de tweede fase van het onderzoek en hebben vragenlijsten uitgezet onder besturen en scholen.

Deelname helpt de inspectie, scholen en besturen om meer zicht te krijgen op de effectiviteit van het toezicht. Op basis hiervan kunnen we indien nodig ons toezicht bijstellen. We stellen het daarom zeer op prijs als u de vragenlijst invult. Mocht u vragen hebben over het onderzoek dan kunt u terecht bij de Radboud Universiteit ([email protected]).

Click here to revoke the Cookie consent