Nieuws

Gezocht: deelnemers aan PISA

Tekst Bea Ros
Gepubliceerd op 16-06-2022 Gewijzigd op 16-06-2022
Werk je bij een school en zou je graag de hulp of begeleiding van een onderzoeker inschakelen? Of ben je onderzoeker en heb je een bijzonder onderzoeksproject voor scholen in de aanbieding? Stuur je oproep naar [email protected] o.v.v. Didactief Dating..

Binnenkort gaat het PISA-onderzoek weer van start, een belangrijk, beleidsbepalend onderzoek waar meer dan 600.000 leerlingen uit tachtig landen aan meedoen. Het onderzoek bekijkt hoe 15-jarige leerlingen hun geleerde kennis en vaardigheden toepassen in het dagelijks leven. In de editie van 2022 komen rekenen, natuurwetenschappen, lezen, creativiteit en financiële geletterdheid aan bod.

Om het onderzoek te laten slagen is het van groot belang dat we op voldoende scholen de toets mogen afnemen. We hebben aan 180 vo-scholen een uitnodiging gestuurd en we roepen iedereen op om ook daadwerkelijk deel te nemen. Daar zijn wij als onderzoekers, maar vooral ook het Nederlandse onderwijs enorm mee geholpen. 

Heeft jouw school een uitnodiging ontvangen en willen jullie meer informatie of jullie school alvast aanmelden? Mail naar Joyce Gubbels, [email protected] of kijk op www.pisa-nederland.nl.

Click here to revoke the Cookie consent