Nieuws

Gezocht: basisscholen en leerkrachten groep 3/4 voor SCCILLS

Tekst Marieke Buil en Fanny de Swart
Gepubliceerd op 10-01-2024 Gewijzigd op 10-01-2024
Wil jij werken aan sociaal-emotioneel leren (SEL), inclusiviteit en je eigen welbevinden? Onderzoekers van de Vrije Universiteit zoeken leerkrachten groep 3 en/of 4, beeldcoaches en controlescholen voor een SCCILLS-traject in schooljaar 2024/2025.

SCCILLS is een evidence-informed psycho-educatie en beeldcoachings-interventie van 9 bijeenkomsten die jou als leerkracht ondersteunt om via de relatie met leerlingen en tijdens dagelijkse interacties in de klas SEL te stimuleren. SCCILLS is samen met leerkrachten en beeldcoaches ontwikkeld en ondersteunt een positieve ontwikkeling van leerlingen, een veilig en inclusief klimaat in de klas, en het welbevinden van leerkrachten.

Als leerkracht groep 3 en/of 4 neem je samen met je schoolteam en bij voorkeur een beeldcoach gratis deel aan het SCCILLS-traject. De beeldcoach ontvangt daarbij gratis training op de SCCILLS-interventie, om deze op de eigen school uit te voeren.

Als controleschool krijg je een vergoeding voor deelname aan een voor- en nameting, om de effectiviteit van SCCILLS te toetsen. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je met ons in gesprek? Neem dan contact op via [email protected]. Kijk ook eens op onze website www.SCCILLS.nl.

Marieke Buil en Fanny de Swart (Vrije Universiteit, sectie klinische ontwikkelingspsychologie).

 

Werk je bij een school en zou je graag de hulp of begeleiding van een onderzoeker inschakelen? Of ben je onderzoeker en heb je een bijzonder onderzoeksproject voor scholen in de aanbieding? Stuur je oproep naar [email protected] o.v.v. Didactief Dating.

Click here to revoke the Cookie consent