Nieuws

Stagiaire gezocht!

Tekst Redactie
Gepubliceerd op 19-05-2021 Gewijzigd op 19-05-2021
Vanaf 1 september 2021 heeft Didactief weer ruimte voor een nieuwsgierige stagiaire!

Vanaf 1 september 2021 heeft Didactief weer ruimte voor een:


Nieuwsgierige stagiaire (m/v)

• met journalistieke ambitie

• met grote interesse voor onderzoek en onderwijs

• met een vlotte pen

 

Wie zijn wij?
Didactief is een onafhankelijk vakblad en online platform voor opinie en onderzoek voor de schoolpraktijk. Lezers zijn vooral leraren en leidinggevenden in basis- en voortgezet onderwijs, universitair onderzoekers en beleidsmedewerkers onderwijs. Het tijdschrift verschijnt maandelijks, behalve in juli en augustus, in een oplage van circa 10.000 exemplaren. De website wordt wekelijks ververst en trekt maandelijks meer dan 33.000 unieke bezoekers. De redactie van Didactief is gevestigd in Amsterdam, vlakbij station CS.

Didactief beschikt over een netwerk van correspondenten op alle Nederlandse universiteiten en vrijwel alle hogescholen. Zij voorzien de redactie van input over onderwijsonderzoek. De redactie publiceert naast een blad en een website ook boeken over onderwijsonderzoek. Deze boeken worden gecrowdfund, i.s.m. schoolbesturen en de PO-Raad. De redactie organiseert regelmatig evenementen waarin onderwijsonderzoek wordt gepromoot. Voor het online jubileumcongres dat op 24 maart 2021 werd gehouden, schreven zich 2100 deelnemers in.

Dit kunnen je collega’s worden:
Wetenschapsredacteur Bea Ros
Eindredacteur Ankie Lok
Webredacteur Masja Lebouille 
Hoofdredacteur Monique Marreveld
Webredacteur Benne van de Woestijne


Wie ben jij?
Jij doet een wetenschappelijke opleiding en bent bijna afgestudeerd. Je zoekt een uitdagende stage waarin je kunt werken aan je journalistieke vaardigheden: schrijven, interviewen, nieuwsgaren, bloggen en redigeren. Je bent nieuws- en leergierig.

 

Praktische informatie

Stages variëren in lengte van 3 maanden tot een jaar (3 of 4 dagen per week) en in inhoud. Stagevergoeding is maximaal 200 euro per maand. Reiskostenvergoeding is mogelijk.

Interesse? Meer informatie? Bel Monique Marreveld, hoofdredacteur 06 20612070. Stuur een motivatiebrief met cv naar [email protected]

Click here to revoke the Cookie consent