Nieuws

Rekenkamer: veel scholen niet klaar voor passend onderwijs

Tekst Redactie Didactief
Gepubliceerd op 02-07-2013 Gewijzigd op 24-03-2017
De omstandigheden voor het invoeren van passend onderwijs zijn verre van ideaal. Veel scholen zijn er in de afgelopen jaren financieel op achteruit gegaan en kunnen daardoor niet de investeringen doen die nodig zijn voor passend onderwijs. Dat schrijft de Algemene Rekenkamer in het rapport dat vandaag wordt gepresenteerd.

In het basisonderwijs is de verhouding tussen mensen middelen, taken en tijd wankel, aldus de Rekenkamer, en dat vormt een risico voor een succesvolle invoering van passend onderwijs. Daar komt nog bij dat het er niet naar uitziet dat de financiële positie van scholen in de komende jaren zal verbeteren. De kwetsbaarheid van veel basisscholen vraagt dan ook om grote alertheid van de minister en het onderwijsveld, zo schrijft de Rekenkamer.

Het onderzoek werd uitgevoerd op verzoek van de Eerste Kamer. Die wilde weten of het met de huidige bekostiging van het basisonderwijs wel verantwoord is om passend onderwijs in te voeren. Morgen debatteert de Tweede Kamer over passend onderwijs.

Click here to revoke the Cookie consent