Onderzoek

Onderwijsdialoog over professionele ruimte

Tekst Redactie Didactief
Gepubliceerd op 19-10-2015 Gewijzigd op 23-10-2016
Hoe kunnen we professionele ruimte in het onderwijs creëren, benutten en verantwoorden? Op woensdag 11 november gaat de Onderwijsraad daarover in gesprek met leraren, schoolleiders en andere experts.

Onderwijsprofessionals hebben ruimte nodig om hun werk goed te kunnen doen. Op verzoek van de Tweede Kamer werkt de Onderwijsraad aan een advies over professionele ruimte in het po, vo en mbo. Om tot een goed advies te kunnen komen wil de Raad graag input vanuit het veld. Daarom organiseert ze een Onderwijsdialoog, waarbij ze onderwijsprofessionals, wetenschappers en deskundigen van buiten het onderwijs uitnodigt om samen over dit onderwerp in gesprek te gaan.

De bijeenkomst vindt plaats op het Hyperion Lyceum in Amsterdam – een school die actief bezig is om professionele ruimte te creëren. De dialoog begint met een presentatie van leraren van het Hyperion over hun aanpak, en een reactie van een panel van wetenschappers en andere experts daarop. Vervolgens gaan de deelnemers in kleinere groepen in discussie aan de hand van stellingen.

De bijeenkomst is op woensdag 11 november vanaf 17.30 uur. Ben je leraar of schoolleider en wil je meepraten? Meld je dan voor 27 oktober aan via [email protected] (aanmelden is geen garantie voor deelname, want de zaalgrootte is beperkt).

Click here to revoke the Cookie consent