Recensies

Leestips Sander Thomaes

Tekst Sander Thomaes
Gepubliceerd op 10-11-2022 Gewijzigd op 08-11-2022
Sander Thomaes geeft leestips. In het dagelijks leven is hij hoogleraar ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit Utrecht. Didactief interviewde hem in november 2022 over het bevorderen van duurzaam gedrag bij tieners.

Dagboek van een natuurjongen

Dit boek beschrijft de emotionele verbondenheid van een autistische tiener met de Ierse natuur, gedurende vier seizoenen. Hij beschrijft zijn leven op school en thuis, maar geeft ook zijn perspectief als natuurbeschermer en milieuactivist. Gevoelig, poëtisch en hoopvol verhaal.

Dara McAnulty, Dagboek van een natuurjongen. Uitgeverij Balans, 2021, € 22,99.
 

De goede voorouder

Onze toekomst wordt bedreigd. Een belangrijke vraag die we ons nu kunnen stellen is: hoe worden we een goede voorouder? Hoe kunnen we ons denken veranderen en handelen naar de noden van toekomstige generaties? Dit boek geeft zes tips om in ons denken meer rekening te houden met de lange termijn.

Roman Krznaric, De goede voorouder. Uitgeverij Ten Have, 2021, € 22,99.
 

Wat je denkt ben je zelf

Een kinderboek over psychologie dat in de klas gelezen kan worden. In korte verhalen worden vragen behandeld als: hoe word je wie je bent? Kun je je gedachten stopzetten? Moeten volwassenen wel eens huilen? En doen je ouders er eigenlijk toe?

Sander Thomaes, Wat je denkt ben je zelf. Uitgeverij Nieuwezijds, € 18,95.

Click here to revoke the Cookie consent