Recensies

Leestips Daan Switters

Tekst Redactie
Gepubliceerd op 26-02-2019 Gewijzigd op 26-02-2019
Daan Switters werkt als docent biologie op het UniC in Utrecht. Speciaal voor Didactief geeft hij leestips. 

Voorkom burn-out

Hoe kun je je werk het best organiseren, om de kans op burn-out te verkleinen? Dat is een nuttige vraag in het onderwijs. Aan dit boek van neuropsycholoog Elke Geraerts heb ik echt iets gehad.

Elke Geraerts, Mentaal kapitaal. Versterk je mentale veerkracht en vermijd burn-out. Lannoo, 2015, € 21,99.


Darwin en Wallace

Als bioloog ga ik af en toe lekker de diepte in met een boek zoals dit van Alexander Reeuwijk. Hij beschrijft de evolutie, samen met de Britse bioloog Redmond O’Hanlon (bekend van de VPRO-serie waarin de reis van Darwins schip, de Beagle, werd overgedaan), en aan de hand van boeken, manuscripten en parafernalia uit de Amsterdamse Artis Bibliotheek. Waaronder het werk van Charles Darwin (On the Origin of Species) en zijn wetenschappelijke evenknie Alfred Russel Wallace.

Alexander Reeuwijk, Darwin, Wallace en de anderen. Evolutie volgens Redmond O’Hanlon. Atlas, 2011, momenteel alleen nog antiquarisch verkrijgbaar.


UniC Handboek

Het is fijn dat steeds meer scholen hun nieuwe visie samen ontwikkelen en dat er een transparant ontwikkelproces is ontstaan in Curriculum.nu, waardoor het onderwijs van de toekomst meer gaat leven. Samen hebben wij een handboek voor de UniC-leraar ontwikkeld, dat we tijdens studiedagen gebruiken om houvast te hebben in de zee aan ontwikkelmogelijkheden. Het is mede ontstaan omdat veel mensen vroegen: wat is UniC eigenlijk?

Download het handboek gratis.

 

Lees ook het interview met Daan Switters. 

Verder lezen

1 De aard van het beestje

Click here to revoke the Cookie consent