Nieuws

Gezocht: ervaringen met afstandsonderwijs

Tekst Bea Ros
Gepubliceerd op 17-04-2020 Gewijzigd op 17-04-2020
Werk je bij een school en zou je graag de hulp of begeleiding van een onderzoeker inschakelen? Of ben je onderzoeker en heb je een bijzonder onderzoeksproject voor scholen in de aanbieding? Stuur je oproep naar [email protected] o.v.v. Didactief Dating.

De coronacrisis doet een groot beroep op je creativiteit en inventiviteit om toch onderwijs te blijven verzorgen. Het kernteam van SPRONG-Voorwaarts (een kennisnetwerk van scholen, hbo’s en universiteiten) wil graag van je ervaringen leren. Welke oplossingen heb je bedacht? En wat betekent de andere manier van werken voor bijvoorbeeld je rol als onderwijsprofessional en de samenwerking met collega’s? We roepen alle leraren in het po, vo en beroepsonderwijs op om een situatie te beschrijven die kenmerkend is voor jouw werkzaamheden in de afgelopen weken.

We vragen je om deze onderwijssituatie te beschrijven in de vorm van een verhaal. Probeer daarbij je ervaringen zo concreet mogelijk te beschrijven; elk verhaal is goed, als het maar jouw verhaal is.

We gebruiken deze gegevens voor een onderzoek waarmee we inventariseren hoe initiatiefrijk, creatief onderwijsprofessionals zijn en welke aanknopingspunten dit biedt voor het onderwijs voor de toekomst. Persoonlijke gegevens worden uiteraard geanonimiseerd.

Klik hier om deel te nemen.

Onderzoekers zijn: Anje Ros, Quinta Kools, Helma Oolbekkink, Lobke Baars en Ankie de Laat.

Click here to revoke the Cookie consent