Write Now! 2013

Tekst Marlies Huisman
Gepubliceerd op 26-03-2013
Marlies Huisman - Met bibberende knieën bracht ik zes jaar geleden mijn schrijfsels ten gehore tijdens de voorronde van schrijfwedstrijd Write Now! Die bibberende knieën heb ik tegenwoordig niet meer, maar ik schrijf nog steeds.

Ik begon ermee omdat het 'moest' van mijn lerares Nederlands op de middelbare school. En daar ben ik haar tot op de dag van vandaag dankbaar voor. Voor de wedstrijd selecteerde ik mijn 'beste' gedichten, stuurde ze in en verwachtte er eigenlijk niets van. Tot ik een uitnodiging kreeg voor de prijsuitreiking...

Ik mocht mijn gedichten komen voordragen. Niet zonder succes, ik werd derde en won 75 euro aan boekenbonnen en een flinke dosis zelfvertrouwen. Voor mij was het meedoen aan Write Now! een bevestiging: schrijven is leuk. En het is nog steeds wat ik het allerliefst doe.

Schrijft u wel eens met uw klas? Het is misschien wat kort dag, maar tot 1 april kunnen uw leerlingen hun schrijfsels insturen.

www.writenow.nu

Marlies Huisman is masterstudente Neerlandistiek aan de Rijksuniversiteit in Groningen en loopt stage bij Didactief.

Een ogenblik geduld...
Click here to revoke the Cookie consent