Nieuws

Het Nationaal Hoorspel

Tekst Hannah Wolff
Gepubliceerd op 04-05-2020 Gewijzigd op 04-05-2020
Begin april ging het hoorspel ‘Hoekjes van Geluk’ in première, over de kleine Sam die op zoek gaat naar geluk.

Ook theatermakers en anderen uit de creatieve sector zitten thuis, maar gelukkig niet zonder goede ideeën. Het idee voor een reeks hoorspelen is ontstaan vanuit de wens iets te maken voor ouders en verzorgers die inmiddels ruim anderhalve maand thuis zitten met hun kinderen, en op zoek zijn naar een balans tussen het schoolprogramma, ontspanning en educatie. Het verhaal is gericht op kinderen tussen de 4 en 12 jaar, maar kan beluisterd worden door de hele familie. De cast van ‘Hoekjes van geluk’ bestaat uit twaalf stemacteurs, waaronder Najib Amhali, Victoria Koblenko, Howard Komproe en Maryam Hassouni. Hassouni schreef ook het gelijknamige boek.

In het hoorspel komt de wereld van de zevenjarige Sam tot leven. Zo ontdekt hij dat geluk eigenlijk in een klein hoekje zit, zelfs als je net als Sam thuis zit. In allerlei magische werelden ontmoet Sam iemand die een wijze les voor hem heeft. In dat ene hoekje met die plant, die plots uitgroeit tot een reusachtige boom. Bij dat hoekje onder de trap, waar een eng spinnenweb de toegangspoort tot een vriendelijke roze suikerspinnen-fabriek blijkt te zijn. Of achter het muizenholletje onder de keukentafel, dat leidt naar een heel bijzonder land.

Naast ‘Hoekjes van geluk’ zijn er vijf klassiekers gratis te beluisteren: ‘Peter en de wolf’ verteld door Frank Groothof (1986), ‘Peter en de wolf in Hollywood’ met Paul Haenen (2007), ‘De Deense detective’ (2018), ‘Roodkapje’ (1970) en ‘Alfred Jodocus Kwak’ van Herman van Veen (1987). In de komende periode wordt er gewerkt aan nieuwe stukken die via de website te beluisteren zullen zijn.

Click here to revoke the Cookie consent