Nieuws

Gezocht: vernieuwende opleidingstrajecten voor leraren

Tekst REDACTIE
Gepubliceerd op 13-01-2022 Gewijzigd op 24-02-2022
Werk je bij een school en zou je graag de hulp of begeleiding van een onderzoeker inschakelen? Of ben je onderzoeker en heb je een bijzonder onderzoeksproject voor scholen in de aanbieding? Stuur je oproep naar [email protected] o.v.v. Didactief Dating

Vanuit het onderzoek Samen Vernieuwend Opleiden (gesubsidieerd door NRO) willen we vernieuwende opleidingstrajecten voor leraren in kaart brengen om zicht te krijgen op de wijze waarop de samenwerking tussen school en opleiding in die situaties vorm krijgt en tot welke invulling van opleidingen (of delen van opleidingen) dit leidt.

Vernieuwingen in scholen (denk aan 10-14, Agora onderwijs, toenemende zelfsturing van leerlingen, etc.), vragen immers om leraren met een ander lerarenprofiel. Er zijn in Nederland al veel initiatieven voor opleidingstrajecten om deze leraren op te leiden. Maar de meeste pilots waarin alternatieve opleidingstrajecten worden uitgeprobeerd, hebben een lokaal of regionaal karakter en zijn niet of nauwelijks bekend bij andere geïnteresseerden.

Ken je zo’n initiatief? Stuur dan een mail aan Quinta Kools via [email protected] en we nemen contact met je op.

Click here to revoke the Cookie consent