Recensies

Drie keer lezen over de oorlog

Tekst Redactie Didactief
Gepubliceerd op 07-05-2013 Gewijzigd op 19-04-2017
Waren jouw leerlingen onder de indruk van de dodenherdenking op 4 mei? Heb je met ze stil gestaan bij de Tweede Wereldoorlog? In het kader van de oorlogsherdenking in mei vind je hier drie recensies van heel verschillende oorlogsboeken. Geschikt voor verschillende leeftijden en niveaus, maar allen gebaseerd op waargebeurde verhalen en feiten.

Vanaf 8 jaar
Gebaseerd op het dagboek van Anne Frank schreef Janny van der Molen het boek Buiten is het oorlog. Een mooi geïllustreerd boek om voor te lezen in de klas. Het boek vormt een mooie aanleiding om het thema oorlog met jonge kinderen te bespreken.

Buiten is het oorlog – Janny van der Molen

Vanaf 10 jaar
Zelfstandig kunnen leerlingen uit groep 7, 8 en de brugklas het verhaal over de vijftienjarige Hanna lezen. Het is een indrukwekkend boek van Martine Letterie uit de serie Vergeten Oorlog, een reeks boeken over onbekende verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. In dit boek het verhaal van de joodse Hanna die tijdens de oorlog verblijft in een tehuis voor moeilijk opvoedbare kinderen.

Hanna's reis – Martine Letterie

Vanaf 14 jaar
Het aangrijpende verhaal van een zevenjarig meisje dat moederziel alleen moet zien te overleven in de Tweede Wereldoorlog. Het boek is geschikt voor de wat meer ervaren lezer en biedt een verrassend en nieuw perspectief op de oorlog. Het verhaal speelt zich namelijk niet in Nederland af, maar vertelt de geschiedenis van een joodse familie in Polen.

Het kind in het getto – Mirjam Pressler

Bronvermelding

1 Recensie: Buiten is het oorlog – Janny van der Molen
2 Recensie: Hanna's reis - Martine Letterie
3 Recensie: Het kind in het getto - Mirjam Pressler
4 Recensie: Buiten is het oorlog – Janny van der Molen
5 Recensie: Hanna's reis - Martine Letterie
6 Recensie: Het kind in het getto - Mirjam Pressler
7 Recensie: Buiten is het oorlog – Janny van der Molen
8 Recensie: Hanna's reis - Martine Letterie
9 Recensie: Het kind in het getto - Mirjam Pressler

Click here to revoke the Cookie consent