Nieuws

OnderwijsTopTalentPrijs 2014: winnaars bekendgemaakt

Tekst Monique Marreveld
Gepubliceerd op 10-10-2014 Gewijzigd op 23-10-2016
Lisanne Muis (Stenden Hogeschool Emmen) en Niels van der Voort (Hogeschool Utrecht) hebben de Onderwijs-TopTalentPrijs 2014 gewonnen. De prijs werd uitgereikt door minister Bussemaker.

Lisanne Muis wint in de categorie PO met Wederzijds Begeleiden, een instrument waarmee beginnende leerkrachten op gestructureerde manier feedback van leerlingen kunnen vragen om hun ondersteuningsbehoefte in kaart te brengen. Niels van de Voort is winnaar in de categorie VO. Hij ontwikkelde een ganzenbordspel waarmee leerlingen in de bovenbouw spelenderwijs het thema homeostase en de daarbij behorende begrippen verwerven.

De winnaars ontvingen elk een cheque ter waarde van 1000 euro, een kunstwerk en een jaarabonnement op Didactief.

Dit jaar bestond de jury uit Theo Magito (algemeen directeur CED-Groep), Tanja Jadnanansing (woordvoerder beroepsonderwijs PvdA in de Tweede Kamer), Sander Claassen (lerarenopleider wiskunde aan de Hogeschool van Amsterdam), Dorien König (vice-voorzitter Groene Golf van de AOb) en Monique Marreveld (hoofdredacteur Didactief).

De OnderwijsTopTalentPrijs wordt jaarlijks uitgereikt aan twee studenten van de lerarenopleidingen basis- en voortgezet onderwijs. Zij worden genomineerd door hun opleiding. Editie 2014 telde 27 inzendingen van in totaal 40 studenten.

Meer weten over de winnaars van dit jaar? Binnenkort staan ze in Didactief!

10 oktober 2014

 

Click here to revoke the Cookie consent