Nieuws

Werkbeurs en eervolle vermeldingen voor Didactief

Tekst Redactie Didactief
Gepubliceerd op 08-10-2015 Gewijzigd op 21-10-2016
Tijdens de uitreiking van de Nationale Prijs voor de Onderwijsjournalistiek en de COCMA-werkbeurs heeft Didactief twee eervolle vermeldingen gekregen voor producties over onderwijsgeschiedenis.

Adjunct-hoofdredacteur Bea Ros kreeg een eervolle vermelding en won een COCMA-werkbeurs van € 1.250 voor het maken van Onder schooltijd: een eeuw onderwijs in persoonlijke verhalen. In deze productie zal ze samen met Peter Zunneberg mensen van verschillende generaties interviewen over hun herinneringen aan de basisschool. In het komende jaar verschijnen de interviews als artikelenserie in Didactief, en in 2017 – precies honderd jaar nadat de vrijheid van onderwijs werd vastgelegd – ook in boekvorm en als tentoonstelling.

Bij de uitreiking van de Nationale Prijs voor Onderwijsjournalistiek ging Johannes Visser van De Correspondent er met de prijs vandoor, maar onze serie Wandelen met Sjoerd Karsten kon rekenen op een eervolle vermelding. Deze reeks columns en filmpjes, gemaakt door hoogleraar Onderwijskunde Sjoerd Karsten en redacteur Jessie van den Broek, belicht bijzondere plekken en verhalen uit de geschiedenis van het onderwijs. 'Creatief, informatief, onderhoudend en multimediaal', vond de jury - maar voor wie zelf wil oordelen zijn alle video's uit de serie hier te bekijken.

Click here to revoke the Cookie consent