Recensies

Leestips Inge Molenaar

Tekst Redactie
Gepubliceerd op 07-12-2023 Gewijzigd op 07-12-2023
Inge Molenaar is directeur van het Nationaal Onderwijslab AI (Radboud Universiteit), waar ze het wetenschappelijke programma leidt. Didactief interviewde haar in december 2023. Lees haar leestips over het gebruik van AI op school.

Cursus AI

Hoe kan je AI in je les gebruiken? Dat leer je in het gratis online leerprogramma ‘AI in Onderwijs’, voor po en vo. Met verschillende tracks en cases, zoals ‘De veranderende rol van de leraar’ en ‘Een kijkje in de toekomst en zelf aan de slag’.

onderwijs.ai-cursus.nl/home. Een initiatief van de Nederlandse AI Coalitie en mede mogelijk gemaakt door diverse onderwijsinstellingen.

 

Slimmer onderwijs met AI

Dit magazine van Npuls wil leraren en andere onderwijsprofessionals informeren en inspireren over AI. Met praktische tips voor in de klas, interviews, achtergrondverhalen en voorbeelden van AI in het onderwijs. Lees bijvoorbeeld over AI en ethiek of toetsing.

Download het magazine hier gratis.

 

Inzet van intelligente technologie

De Onderwijsraad constateerde in de verkenning Inzet van intelligente technologie uit 2022 dat technologie het onderwijs kan verrijken, maar ook verschralen. De verkenning is uitgebracht op verzoek van de ministers van Onderwijs. 

Lees het rapport hier.

 

Nieuwsbrief NOLAI

In het Nationaal Onderwijslab AI (NOLAI) werken leraren, schoolleiders, schoolbestuurders, lerarenopleiders en mensen uit het bedrijfsleven samen met wetenschappers om de kwaliteit van basis- en voortgezet (speciaal) onderwijs te verbeteren met slimme technologie. Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen en bijeenkomsten rond AI in het onderwijs.

 

Meer lezen van Molenaar?

Wie geen genoeg krijgt van AI, kan het Engelstalige artikel lezen dat Molenaar over het onderwerp schreef. Hierin introduceert ze het concept van hybride intelligentie om ons denken over AI in het onderwijs te kaderen en bespreekt ze de toekomst van AI in het onderwijs aan de hand van zelfregulerend leren.

Molenaar, I. (2022). Towards hybrid human-AI learning technologies, European Journal of Education.

 

Lees ook het interview met Inge Molenaar.
 

Verder lezen

1 AI helpt bij leerproces

Click here to revoke the Cookie consent