Nieuws

Goud!

Tekst Jessie van den Broek
Gepubliceerd op 02-10-2012 Gewijzigd op 13-11-2017
Niet alleen Epke en Ranomi sleepten deze zomer Olympische gouden medailles in de wacht, ook het Nederlandse team van de Internationale Wiskunde Olympiade pakte twee keer goud.

En dat is bijzonder: van de 42 keer dat Nederland aan de Olympiade meedeed, haalde het alleen in 1977 en 1983 goud. Dit jaar vond de Wiskunde Olympiade plaats in Argentinië. Verdeeld over twee wedstrijddagen kregen de leerlingen zes moeilijke wiskundeopgaven voor hun neus. Jeroen Huijben van het Theresialyceum in Tilburg en Jetze Zoethout van het Christelijk Gymnasium Beyers Naudé in Leeuwarden losten vier van de zes opgaven foutloos op en sleepten daarmee goud binnen. Verder behaalde het team drie bronzen medailles en een eervolle vermelding, en liet daarmee alle andere westeuropese landen die deelnamen achter zich.

De organisatie van de Nederlandse Wiskunde Olympiade is blij en verklaart het succes van het Nederlandse team door de toegenomen belangstelling voor de Olympiade. Bovendien is het trainingsprogramma voor de kandidaten intensiever geworden: zo was er voor de Olympiade begon nog een extra trainingsweek in Buenos Aires. /JvdB

Dit artikel verscheen in de rubriek 'D to know' in Didactief, september 2017.

 

Click here to revoke the Cookie consent