Nieuws

Fraude

Tekst Monique Marreveld
Gepubliceerd op 11-05-2012 Gewijzigd op 31-01-2018
In Rotterdam heerst onrust over financiële perikelen bij BOOR, bestuur openbaar onderwijs Rotterdam (85 scholen po en vo). Het algemeen bestuur vertrok half april naar aanleiding van een rapport over vermeende bouwfraude.

Vooral Wim Blok, voorzitter van het college van bestuur, ligt onder vuur. Volgens RTV Rijnmond declareerde Blok buitensporig veel, 177.000 euro, voor onder meer luxe dienstreizen naar het buitenland.

BOOR is het tweede bestuur in korte tijd dat een slechte pers heeft. De crisis bij Amarantis (30.000 leerlingen en 55 scholen) is nog niet opgelost. De onderwijskolos in de regio Amsterdam raakte dit voorjaar in financiële problemen – onder meer veroorzaakt door te dure huisvesting. Om een faillissement te helpen voorkomen, hebben VO-Raad en MBO-Raad steun toegezegd voor een reddingsplan. Het leverde scherpe kritiek op van hun achterban, omdat het een precedent zou scheppen en bovendien een beloning zou zijn voor wangedrag. Leonard Geluk, bestuursvoorzitter van ROC Midden-Nederland, reageerde boos. Hij verweet Amarantis in NRC-Handelsblad een agressieve groeistrategie.

Dit artikel verscheen in Didactief, mei 2012.

Click here to revoke the Cookie consent