Nieuws

Didactief zoekt stagiair(e) met journalistieke ambitie

Tekst Redactie
Gepubliceerd op 15-11-2023 Gewijzigd op 15-11-2023
Geïnteresseerd in journalistiek, onderzoek én onderwijs? Doe dan je stage bij onderwijsvakblad Didactief. Je maakt deel uit van een gezellig, klein maar fijn redactieteam op ons kantoor vlak bij station Amsterdam Centraal. Vanaf januari 2024 hebben we ruimte voor een nieuwsgierige stagiair.

Wat ga je doen?
Je komt te werken in een informeel team dat zich elke dag vol inzet voor onze publicaties. We werken samen op kantoor, maar komen ook vaak op scholen en onderwijscongressen. We hebben elk onze eigen taken, en helpen elkaar waar nodig. Zo geven we bijvoorbeeld feedback op elkaars teksten en dragen we allemaal onderwerpen voor artikelen aan.

Hoe zie jouw stagedag eruit?
Je helpt en ondersteunt de redactie bij verschillende journalistieke klussen. Hierbij kun je denken aan op reportage gaan bij scholen, congressen bezoeken, het vertalen van onderzoeksrapporten naar toegankelijke artikelen, het (digitaal) interviewen van onderzoekers en leraren, en het beheren van onze website en sociale media. We overleggen samen met jou waar je de meeste tijd aan wil besteden.

Wat verwachten wij van jou?
Je toont initiatief en vindt het leuk om dingen uit te zoeken. Je schrijft graag en vindt het ook leuk om op pad te gaan. Je kunt goed zelfstandig werken.

Wie ben jij?
Jij volgt een wetenschappelijke opleiding en bent bijna afgestudeerd. Je zoekt een uitdagende stage waarin je kunt werken aan je journalistieke vaardigheden: schrijven, interviewen, nieuws verzamelen, bloggen en redigeren. Je bent nieuws- en leergierig.

Wie zijn wij?
Didactief is een onafhankelijk vakblad voor opinie en onderzoek voor de schoolpraktijk. Onze lezers zijn leraren en leidinggevenden in het basis- en voortgezet onderwijs. We verschijnen elke maand, behalve in de zomer, in een oplage van circa 10.000 exemplaren. Onze website trekt maandelijks ruim 40.000 unieke bezoekers.
Ons netwerk van correspondenten op alle Nederlandse universiteiten en vrijwel alle hogescholen geeft ons input over onderzoek. Naast een blad en een website publiceren we ook boeken over onderwijsonderzoek, zie Op de schouders van reuzen en Werk maken van gelijke kansen.

Wat bieden wij?
• Volledig meedraaien op een redactie.
• Goede begeleiding.
• Een fijne werkplek met een eigen bureau en laptop.
• Stagevergoeding van maximaal 200 euro per maand. Reiskostenvergoeding is mogelijk.

Praktisch
Stages duren 3-6 maanden, 3-4 dagen per week en variëren in inhoud. Interesse of meer informatie? Bel Monique Marreveld, hoofdredacteur, op 06 20612070. Stuur een motivatiebrief met cv naar [email protected].

Reageer vóór 22 november en je weet vóór 1 december 2023 of je een plek hebt!

Click here to revoke the Cookie consent