HAN Seneca
Onderdeel van het instituut HAN Sport en Bewegen is HAN Seneca, het expertisecentrum voor sport, arbeid en gezondheid. Het houdt zich bezig met vragen zoals: Hoe verbeter je de herkenning van talent, hoe help je medewerkers gezonder te leven, hoeveel drink je tijdens een marathon, hoe meet je talent?
Cijfers
Vanuit de campussen in Arnhem en in Nijmegen verzorgt de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN University of Applied Sciences) voor ongeveer 31.000 studenten meer dan 62 bachelor- en 19 masteropleidingen, 38 lectoraten bij onderzoek en bijna 300 cursussen en trainingen.
Wist je dat...
HAN Sport en Bewegen 4 hbo-opleidingen biedt?
1. Sport- en Bewegingseducatie (SBE): studenten leren uiteenlopende doelgroepen in beweging te krijgen.
2. Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding (ALO): studenten leren kinderen beter bewegen. Deze opleiding wordt ook in deeltijd aangeboden.
3. Sport, Gezondheid en Management (SGM): dit is een managementopleiding, waarmee studenten een brede basis leggen voor het werken in het werkveld van gezond leven en sport.
4. Master Sport- en beweeginnovatie: Hierin leren professionals hoe zij vernieuwing kunnen brengen in hun werkveld en bruggen kunnen slaan naar andere sectoren.
Meer informatie? Kijk op: www.sportbewegen.nl
Inspiratie opdoen voor de gymles?
Of een sport- en speldag op school? Neem eens een kijkje op de weblog goudenkansen.eu. Dit is een ontmoetingsplek waar kennis en praktijkervaringen samenkomen. Zo valt er een inspirerend verslag te lezen over een recent onderwijsevent op Papendal. Voor een groep van 18 studenten van de HAN werd een driedaagse georganiseerd met de titel: 'Ervaar het leven van een topsporter'.
Meer informatie op www.goudenkansen.eu
3 vragen over de ALO in deeltijd
Al aan de slag als leraar maar mis je nog je bevoegdheid of didactische vaardigheden? De hbo-opleiding Leraar Lichamelijke Opvoeding is nu ook in deeltijd te volgen.
Hoeveel tijd neemt de deeltijdbachelor in beslag?
Je bent 4 jaar lang zo'n 35-40 uur per week bezig met je studie. Maar die uren zijn voor een groot deel geïntegreerd in je huidige werk: 16 uur werken op je eigen werkplek, 6 uur stage op een andere werkplek, 8 contacturen, 8 uur zelfstudie.
Wat zijn de voorwaarden om te starten?
Je moet voldoen aan de 'werkkringeis', dus relevant werk hebben voor minimaal 16 uur in de week. Daarin moet je in staat zijn om de competenties waaraan je werkt binnen de opleiding, verder te ontwikkelen.
Kan ik met dit diploma overal lesgeven?
Na succesvolle afronding ben je eerstegraads bevoegd voor het lesgeven binnen alle onderwijstypen: basisonderwijs, voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs.
Dit artikel is verschenen als onderdeel van de Didactief-special Sportief Talent (november 2015). Deze special is gemaakt in opdracht en met financiële bijdrage van het Centre of Expertise Sport & Talent van de HAN.
3 november 2015
En blijf op de hoogte van onderwijsnieuws en de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen!
Inschrijven