Nieuws

Gezocht: leraren en schoolleiders voor TALIS2024

Tekst Monique Marreveld
Gepubliceerd op 03-10-2023 Gewijzigd op 03-10-2023
Doe dit schooljaar mee aan Talis, een onderzoek naar de werk- en leeromgeving op scholen.

Hoe denken leraren en schoolleiders over thema’s als werkplezier, professionalisering en het lerarentekort? Dat onderzoekt TALIS (Teaching and Learning International Survey), een internationaal onderzoek naar de werk- en leeromgeving op scholen. Het onderzoek wordt elke vijf jaar uitgevoerd onder ruim 300.000 leraren en schoolleiders uit 50 landen. Het heeft al waardevolle tips voor beleidsmakers opgeleverd, zoals luister naar de leraar, stel prioriteiten en waardeer leraren. Hier kun je meer resultaten lezen.

Jij kunt nu ook (anoniem) je stem laten horen. Dit najaar ontvangen 350 scholen en 5000 leraren en schoolleiders in Nederland een uitnodiging om mee te doen en een online vragenlijst in te vullen. Dat kost ongeveer 45 minuten. Kijk op www.talis2024.nl voor meer informatie.

 

Werk je bij een school en zou je graag de hulp of begeleiding van een onderzoeker inschakelen? Of ben je onderzoeker en heb je een bijzonder onderzoeksproject voor scholen in de aanbieding? Stuur je oproep naar [email protected] o.v.v. Didactief Dating.

Click here to revoke the Cookie consent