Recensies

Doe ook mee!

Gepubliceerd op 13-06-2024 Gewijzigd op 20-06-2024
ONA is er voor álle Amsterdamse basisscholen en onderwijsprofessionals. Want op welke school je ook werkt, er is altijd ruimte voor (onderwijs)verbetering!

Voor het Amsterdamse onderwijs

ONA is er voor álle Amsterdamse basisscholen en onderwijsprofessionals. Want op welke school je ook werkt, er is altijd ruimte voor (onderwijs)verbetering!

Hoe doe je mee? Start bijvoorbeeld met het volgen van één van onze masterclasses of trainingen, waarin je laagdrempelig kennismaakt met onze werkwijze en aanpak. De intensieve leertrajecten zijn vooral geschikt voor schoolteams die al beter weten wat hun verbeterbehoefte is en zich verder willen verdiepen in een bepaald thema.

Alle professionaliseringsactiviteiten worden aangeboden door expertleraren van de vier ONA- onderzoeksscholen. Zij weten uit eigen ervaring wat er komt kijken bij onderwijsverbetering. Ga voor het complete aanbod naar ona.amsterdam.

 

Kom kennismaken op woensdag 25 september!

Je bent van harte welkom op woensdag 25 september 2024 tijdens onze inspiratiemiddag voor álle onderwijsprofessionals werkzaam in het Amsterdamse onderwijs. Of je nog onbekend bent met ONA of ons al langer kent: kom kennismaken, kennis delen en je kennis vergroten! Ben jij erbij? Klik hier voor meer informatie en aanmelding.*

* Alleen voor Amsterdamse onderwijsprofessionals po, wetenschappers en beleidsmakers.

 

Landelijk programma Ontwikkelkracht

Werk je buiten Amsterdam en wil je je onderwijs vernieuwen met een bewezen effectieve aanpak? Dat kan binnen Ontwikkelkracht. Het voorbeeld van ONA was aanleiding voor de overheid om landelijk te investeren in een programma waarin de kracht van praktijkervaring en inzichten uit onderzoek samenkomen. Ontwikkelkracht helpt schoolteams in het primair, voorgezet en speciaal onderwijs om hun onderwijs blijvend te verbeteren.

Ontwikkelkracht heeft vier pijlers: onderzoeks- en verbetercultuur, kennisdeling, co-creatielabs en expertscholen. Education Lab NL, initiatiefnemer van ONA, is ook initiatiefnemer van de co-creatielabs TaalLab en LerarenLab van Ontwikkelkracht. Kijk voor meer informatie op programmaontwikkelkracht.nl.

 

Doe mee met TaalLab!

Komend schooljaar kun je binnen Ontwikkelkracht TaalLab meedoen aan een effectonderzoek van Pageturner: een veelbelovend ouderprogramma om taalachterstanden bij kleuters in groep 1 en 2 te verkleinen. Pageturner heeft als doel voorlezen onderdeel te maken van de dagelijkse routine thuis. Scholen krijgen subsidie voor hun deelname. Nieuwsgierig naar Pageturner?

 

Dit artikel verscheen in de special Onderwijs blijvend verbeteren van het Onderwijskennis Netwerk Amsterdam in Didactief, mei/juni 2024.

Verder lezen

1 Amsterdam moedig vooruit
2 Special: onderwijs blijvend verbeteren

Click here to revoke the Cookie consent