Nieuws

Tutorials over afstandsonderwijs

Tekst Masja Lebouille
Gepubliceerd op 01-04-2020 Gewijzigd op 02-04-2020
Hoe maak je een instructievideo die kinderen écht bereikt? Het Lerarencollectief (PO) presenteert 10 korte tutorials waarin leraren en onderwijsprofessionals tips geven voor effectief afstandsonderwijs.

Zo legt onderwijsadviseur Marcel Schmeier uit hoe je expliciete directe instructie geeft op afstand en vertelt taalexpert Marita Eskes hoe je het technisch lezen op peil houdt. Leerkracht en ICT’er Menno Kolk laat zien hoe je digitale tools op een verantwoorde manier inzet en leerkrachten Ellen van der Pluijm en Floor Busio vertellen over hun online kleuterklas op Youtube, waar elke kleuter een kijkje kan nemen. Pedagoog Pedro de Bruyckere doet praktische aanbevelingen die gebaseerd zijn op wetenschappelijk onderzoek.

De serie ‘Collectief in Vakmanschap – beter thuis in afstandsonderwijs’ is een samenwerking tussen de PO-raad, ResearchED_NL en het Lerarencollectief. 

Het Lerarencollectief zet zich in voor meer zeggenschap van leraren over hun vak. Op 2 maart 2020 ging zij officieel van start.  Klik hier om de tutorials te bekijken.

 

Click here to revoke the Cookie consent