Nieuws

Gezocht: schoolleiders vo voor onderzoek starters

Tekst Redactie
Gepubliceerd op 15-12-2023 Gewijzigd op 15-12-2023
Hoe behouden we startende leraren en hun innovatief potentieel? De Radboud Universiteit zoekt schoolleiders die hun perspectieven willen delen!

Onder ‘schoolleiders’ verstaan de onderzoekers iedereen met een leidinggevende functie: afdelingsleiders, locatiedirecteuren, rectoren / directeuren, en directeur-bestuurders, en in sommige scholen ook teamleiders of sectievoorzitters.

Deelnemers lezen twee situatiebeschrijvingen gebaseerd op authentieke ervaringen van startende leraren, met daarin vragen over de herkenbaarheid en het mogelijke handelen in deze situaties. Het invullen duurt in totaal ongeveer 30 minuten. Naast dat dit nuttige reflectie op de eigen praktijk oplevert, krijg je in het voorjaar een uitgebreide samenvatting van de eerste resultaten via LinkedIn.

Voor vragen of contact: [email protected].

Julia van Leeuwen, Harmen Schaap, Paulien Meijer (Radboud Docenten Academie) & Femke Geijsel (TIAS School for Business and Society)

 

Meer weten over de onderzoekers?

Lees hun meest recente wetenschappelijke artikel
Lees hun katern in samenwerking met de VO-Raad:  'De waarde van startende leraren voor scholen'


Werk je bij een school en zou je graag de hulp of begeleiding van een onderzoeker inschakelen? Of ben je onderzoeker en heb je een bijzonder onderzoeksproject voor scholen in de aanbieding? Stuur je oproep naar [email protected] o.v.v. Didactief Dating.

Click here to revoke the Cookie consent