Nieuws

Vacature webredacteur (0,6/0,8 fte)

Tekst Monique Marreveld
Gepubliceerd op 04-01-2018 Gewijzigd op 04-01-2018
Onze webredacteur Eline Geus gaat ft voor de klas. Het lerarentekort wordt verminderd, zeker, maar wij moeten op zoek naar een vervanger. Kom jij ons team versterken?Als webredacteur (0,6/0,8 fte in overleg) ben je verantwoordelijk voor een regelmatige online berichtgeving, beheer je deze website www.didactiefonline.nl en de sociale media-kanalen van Didactief. Je schrijft korte berichten over onderwijsonderzoek op basis van onderzoeksrapporten, je maakt dossiers op basis van bestaande artikelen en je zorgt er voor dat alle content uit het papieren magazine ook online goed vindbaar is.

Eisen:

  • Perfecte beheersing van het Nederlands
  • Bewezen ervaring met cms en webredactie
  • Bekend met onderwijs(onderzoek)
  • Enthousiast over en ervaren in sociale media
  • Beschikbaar per 1 maart 2018
  • Salaris afhankelijk van leeftijd en ervaring

Didactief is een onafhankelijk vakblad voor opinie en onderzoek voor de schoolpraktijk. Het verschijnt maandelijks, behalve in juli en augustus, in een oplage van circa 10.000 exemplaren. De website trekt maandelijks meer dan 10.000 unieke bezoekers. De redactie van Didactief is gevestigd in Amsterdam, vlakbij station Muiderpoort.

Didactief beschikt over een netwerk van correspondenten op alle Nederlandse universiteiten en vrijwel alle hogescholen. Zij voorzien de redactie van input over onderwijsonderzoek. De redactie publiceert boeken over onderwijsonderzoek en organiseert regelmatig evenementen waarin onderwijsonderzoek wordt gepromoot.

Dit kunnen je collega’s worden:

Bea Ros (https://www.linkedin.com/in/bea-ros-1842694/)

Ankie Lok (https://www.linkedin.com/in/ankie-lok-ab408858/)

Monique Marreveld (https://www.linkedin.com/in/monique-marreveld-b186547/ )

Didactief is winnaar van de Nationale Prijs voor Onderwijsjournalistiek 2014. Regelmatig agendeert Didactief zaken die politiek gevoelig zijn, zoals meest recent de diagnostisch tussentijdse toets (http://www.verus.nl/nieuws/de-centrale-uniforme-diagnostische-tussentijdse-toets-komt-er-niet).
Didactief is een onderdeel van Ten Brink Uitgevers en wordt gesteund door het NRO.


Heb je belangstelling voor bovenstaande functie, neem dan zo snel mogelijk contact op met hoofdredacteur Monique Marreveld, T 0620612070, marreveld@didactiefonline.nl .Kandidaten zonder de vereiste ervaring hoeven niet te solliciteren.

Sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 5 en 6.